Han blev snydt sidste gang. Og det sidder stadig i Mathias Gidsel.

»Jeg har aldrig prøvet at vinde VM, hvor der er rådhus og ingen corona. Det håber jeg, der er i morgen,« sagde Mathias Gidsel efter finalesejren over Frankrig.

Og det fik han bekræftet – landsholdet skal hjem til danskerne og hyldes, og det glæder han sig i den grad til. For han har før set rådhusfejringer på tv. Nu er det ham, der skal ud på balkonen med sine holdkammerater.

»Det var faktisk det, der gjorde lidt ondt i 2021 og kom hjem, så var I der. Og det var ikke lige helst jer, vi ville se, da vi landede i lufthavnen,« sagde Gidsel med et kækt smil med henvisning til journalisterne.

For der var på grund af coronapandemien ingen offentlig fejring af landsholdets VM-guld dengang, og det eneste, der mødte holdet, da de landede fra Egypten, var pressen.

»Vi ville rigtig gerne på Rådhuset og nyde det. Nu skal vi ud og sige tak, vi havde hørt, der kom 1.000 mennesker i dag. Jeg tror, der var flere. Det var en vanvittig opbakning, vi fik her i Stockholm. Vi har gjort noget, ingen nogensinde har gjort før,« lød det fra den 23-årige stjerne.

»Det bevidner, at et lille håndboldland som Danmark kan være så dygtig. Det kan vi virkelig være stolte af,« sagde Gidsel, der også nævnte alt fra foreninger til 'små børn i hallerne'.

Mathias Gidsel og resten af landsholdet flyver til København mandag eftermiddag, hvor den står på fejring på Rådhuspladsen. Det kan du læse mere om her.