Computere blev hacket, da England forsøgte at sikre sig værtsskabet til VM i fodbold i 2018.

Det var som bekendt Rusland, der løb med sejren og værstskabet til det verdensmesterskab i fodbold, der starter den 14. juni. Men ifølge den tidligere præsident i det engelske fodboldforbund Lord Triesman var der urent spil under kampen om værtsskabet. Englands computere blev hacket.

Det siger han i dokumentarfilm World Cup of Spies.

I den dansk producerede film fortæller Triesman, at han var overrasket over, hvor mange brud der var på computere i perioden op til afstemningen. Han hævder også at vide, hvem der står bag angrebene, men det holder han for sig selv.

»Hvis jeg fortæller det, så fortæller jeg også samtidig, hvordan jeg ved det,« siger Triesmann til BBC.

Rusland er tidligere blevet beskyldt for korruption i forbindelse med afstemningen om værtsskabet. Selvom de blev frikendt i 2014, så har det ikke fraholdt den tidligere britiske premierminister David Cameron fra at komme med beskyldninger. To måneder før VM fløjtes i gang sagde David Cameron til The Independent, at årsagen til, at Rusland vandt afstemningen, var korruption.

England havde ført en storstilet kampagne med den tidligere fodboldspiller David Beckham og prins William i spidsen, men den stolte fodboldnation røg ud allerede i første runde.

»Korruption var årsagen til, at vi ikke nåede nogle bestemte mål i min regering. Vi ville gerne bekæmpe fattigdom. Men hvad forhindre fattige lande som Sydsudan eller Burundi fra at bruge ulandsbistanden på uddannelse eller sundhed? Svaret: korruption. Vi ville gerne gå forrest i en sportsbegivenhed, der samler verden, men hvordan endte Rusland med at vinde buddet? I kender vist svaret« sagde David Cameron under en tale ved Chatham House, der er en britisk udenrigspolitisk tænketank.