22-årige Josef Mourtada fra Sverige er en sand helt. Han reddede en grædende pige fra at blive voldtaget til en privatfest i Malmø i weekenden. Hans heltegerning bliver nu hyldet på nettet.

»Hvis en fyr, der virkede så flink, kan forandre sig til noget så ækelt, så forstår jeg godt, hvorfor kvinder går rundt og er bange. Nu forstår jeg, hvorfor de er nødt til at være på vagt hele tiden,« siger han til Aftonbladet.

Josef Mourtada var lørdag aften til en privatfest hos en kammerat. Alle havde det sjovt, og alle talte på kryds og tværs. Han faldt selv i snak med en fyr, han ikke kendte, men som umiddelbart virkede flink.

split

Han bemærkede dog på et tidspunkt, at fyren kom med nogle sarkastiske kommentarer til nogle af pigerne, men tænkte ikke videre over det. På det tidspunkt.

’Jeg vil ikke, stop!’

Da Josef Mourtada på et tidspunkt skulle på toilettet, kunne han høre nogle mærkelige lyde fra et andet rum.

»Jeg sætter mit øre op til døren. Og så hører jeg en pige sige ’Jeg vil ikke, stop!’, og så åbner jeg straks døren,« skriver han i et Facebook-opslag, som han skrev om episoden dagen efter, det var sket.

På den anden side af døren så han fyren, han tidligere havde talt med, forsøge at tvinge sig til sex med en pige, der græd og gentagne gange sagde fra.

VFfof

»Jeg har aldrig set eller oplevet noget lignende, så jeg er helt chokeret. Jeg beder ham forsvinde og lade pigen være,« skriver Josef Mourtada.

Men det forstod fyren tydeligvis ikke, han bad i stedet Josef Mourtada om at hjælpe til, så han kunne gennemføre voldtægten.

»Jeg kigger på ham med det ondeste blik og siger ’Gå ud herfra, skrid!’.«

Fyren opgav og forlod rummet.

Frosset ude

»Hun var så svag og så langt væk, at hun ikke helt vidste, hvad der var sket, men hun græd og havde det dårligt.«

Josef Mourtada lagde hende på sengen og lod hende sove.

Han gik så ud til sine venner og fortalte alt, hvad der var sket. Heldigvis reagerede alle i rummet på det, selv fyrens egne venner, der svor, at de fra det sekund intet ville have med ham at gøre igen, og han blev smidt ud.

IKEA-RESULTS/

22-årige Josef Mourtada forklarer selv i Facebook-opslaget, hvorfor han har delt fortællingen om denne episode:

»Jeg håber ikke, alle kvinder dømmer os ’rigtige’ mænd på grund af en idiot som denne. Gudskelov nåede jeg at stoppe det, før han ødelagde pigens liv,« skriver han og forklarer, at han nu forstår kvinders frustrationer over for mænd.

»Det er vigtigt, at vi er opmærksomme på dette - man bør ikke skulle opleve noget så forfærdeligt for at vide, hvor forfærdeligt det er,« uddyber han til Aftonbladet.

Artiklen fortsætter efter opslaget

Hans heltegerning er ikke gået ubemærket hen. Siden han postede opslaget i søndags har det fået over 6.000 likes og mange hundrede delinger og kommentarer.

Han kalder selv oplevelsen for ’virkelig forfærdelig’ og for at sprede budskabet om, at ’et nej er et nej’, har han indspillet en sang, som han onsdag har delt.

Du kan høre #EttNejÄrEttNej herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.