Et udsædvanligt motionsløb har fundet sted på den kroatiske ø Rab. Her er deltagerne lidt anderledes end i de fleste andre.

En kroatisk strandbar på adriaterhavsøen Rab har fundet en usædvanlig måde at tiltrække gæster på. De organiserer nemlig en svømmekonkurrence for hunde og deres ejere.

Omkring 20 hunde og ejere hoppede tirsdag i vandet fra en båd og svømmede ca. 100 meter ind til kysten for efterfølgende at fortsætte motionsløbet til lands, hvor målstregen lå ved strandbaren.

Til Ervina Kriskovic-Pahlinas store overraskelse kom hun og pudlen Bonnie først i mål.

»Min hund elsker at svømme. Men da jeg så alle de andre hunde, tænkte jeg, at vi ikke havde en chance. Til sidst viste det sig dog, at han var hurtigere end alle andre. Så jeg synes det var fortjent vi vandt.«

Ejeren af baren, Ruby Montanari-Knez, vil bruge løbet til at skabe opmærksomhed om, hvor vigtige hunde kan være i vores dagligdag, men også for at samle lokalsamfundet.

»Hvis du deltager i ting som det her, så er det altid godt for lokalsamfundet. Folk kommer ud, de er aktive og de møder nye mennesker,« siger hun.

Udover motionsløbet har strandbaren sat andre hundevenlige tiltag igang. De serverer blandt andet alkoholfri øl og soyais, som er specialudviklet til hunde og derudover har baren specielle liggestole til hunde.