En gruppe unge lystfiskere fik i denne uge en enestående selfie og oplevelse for livet, da en hval svømmede op på siden og puffede venligt til deres båd.

Hvalen overraskede dem ved den nordlige del af den australske by Sydney. Lystfiskerne undrede sig først over, at hvalen blev ved med at cirkulere og svømme under båden, skriver den britiske avis The Independent.

Men da de to teeanagere opdagede, at plasticposer og flere fiskeliner havde sat sig fast i hvalens mund, stod det klart for dem, at det store pattedyr bad om hjælp.

Se også: Er dette verdens største hvidhaj nogensinde fanget på video?

Lidt for tæt på: Her er hval lige ved at spise dykkere

17-årige Michael Riggio fandt hurtigt mobilen frem og tog en selfie, mens vennen Ivan Iskenderian stak armen ud for at hjælpe den desperate hval.

»Det var helt surrealistisk, vi havde svært ved at tro vores egne øjne,« siger Ivan Iskenderian til det lokale medie Manly Daily.

Hele seancen blev filmet fra en anden fiskerbåd, hvor australske Ron Kovacs også var begejstret for mødet med den store hval.

»Han havde nogle fiskesnøre og to plasticposer på hovedet. Jeg fik fat i noget af det, men senere præsterede han sit hovedet ved en anden båd. Det var, som om han ville have dem til at fjerne det sidste," skriver Ron Kovacs sit et Facebook-opslag med videoen.