Har du også på et tidspunkt diskuteret med familie eller venner, om det er katten eller hunden, der er det bedste kæledyr?

I så fald behøver diskussionen ikke længere fortsætte ud i det uendelige.  Lyden af 'Vov' er nemlig bedre end 'miav,' hvis man skal tro forskere.

Læs også:

Det skriver amerikanske Business Insider, der har samlet en række forskningsresultater, der alle peger på, at hunde er bedre end katte.

Ifølge forskere får hunde os blandt andet til at grine mere end katte, og at de reducere vores chancer for depression.

Læs også:

Har du brug for flere overbevisende argumenter, når en anden i husstanden skal overbevises, er her de ni stærkeste argumenter for, hvorfor man bør eje en hund:

1. Hunde får os til at grine

Folk, der ejer hunde, griner mere, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet 'Samfund og Dyr'. Her har forskeres spurgt hunde- og katteejere, hvor ofte de lo i løbet af dagen. Og her viste det sig, at hundeejerne grinede mest.

2. Hunde er loyale

Nutidens tamme hunde har udviklet sig fra ulve, der er kendt for at leve i grupper og udvikle stærke bånd mellem flokmedlemmer. Ligesom ulve er hunde derfor også meget loyale over for deres flok. Det bekræfter Stephen Zawistowski, en forsker, der arbejder for American Society for the Prevention of Cruelty to Animals.

3. Hundeejere er mere sociale

Engelske forskere fra universiteter i Liverpool og Bristol har fundet ud af, at britiske borgere var mere tilbøjelige til at snakke med helt fremmede mennesker, hvis de havde hund.

4. Hunden holder os sund

Børn født i et hjem med hund har lavere risiko for at udvikle astma og allergi. Det viser en undersøgelse offentliggjort i Proceedings of National Academy og Sciences, der har sammenlignet børn fra hjem med og uden hund.

5. Vi er mere aktive med hunde

Overvægt er et rigtig stort problem i mange lande, så det er vigtigt at få regelmæssig motion. Forskere på Michigan State University fandt i 2011 ud af, at 60 procent af hundeejere tog regelmæssigt tog deres kæledyr med på  fysisk udfordrende gåture.

6. Hunde redder liv

Hunde og katte er ikke bedste venner, men tidligere på året blev en heldig kat i Florida reddet af blodtransfusion - fra en hund! Ligesom mennesker har nogle hunde nemlig en 'universiel' blodtype, som eftersigende i dette tilfælde kunne redde en kat.

7. Hunde giver os et formål

Hunde er gode kammerater for især ældre. I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Social Psychologi viser det sig, at ældre, som ejer en hund, er mere tilfreds med deres sociale, fysiske og følelsesmæssige tilstand.

8. Hunde giver selvtillid

I en undersøgelse kunne deltagere fortælle, at de 10 måneder efter anskaffelsen af en hund havde fået større selvtillid - formentlig som følge af mere motion og lavere frygt for at blive udsat for kriminalitet.

9. Hunde gør os lykkelige

Noget så simpelt som øjenkontakt med de firbenede venner gør, at man kan måle en direkte stigning af lykkehormonet oxytocin. Samtidig faldt niveauet af samme hormon, da en række forsøgspersoner blev bedt om ikke at se deres hunde i øjnene en hel dag.

En anden undersøgelse viser samtidig, at hundejere var mindre deprimeret, mindre ensomme, havde højere selvværd og generelt var gladere.

Se også videoen herunder, der automatisk får dig til at smile - her er det nemlig hunden, der går tur med ejeren: