Øverst ses Kenosha News' indslag om Desiree Andrews

Tre skoledrenge er med ét blevet flotte symboler på kampen mod mobning. De fik med ét en afgørende betydning for 14-årige Desiree Andrews.

Under en basketball-kamp for deres skole Lincoln Middle School i Kenosha, Wisconcin, kunne de ikke undgå at høre, hvordan dele af publikum råbte skældsord mod holdets ene cheerleader, Desiree Andrews. Hun er født med Down Syndrom, men har længe været en del af cheerleader-gruppen bag holdet.

De tre drenge Chase Vazquez, Scooter Terrien og Miles Rodriguez stoppede kampen og henvendte sig til mobberne på tilskuerpladserne.

Læs også:

En af drengene trådte frem og sagde 'Lad hende være, fortæller Brandon Morris, der trænede basketholdet sidste år.

Kort efter samledes resten af basketholdet omkring Desiree for at vise deres opbakning til hende, fortæller Inquisitr.

“Da jeg hørte, at de talte sådan om hende, gjorde det mig vred, fortæller Miles Rodriguez, som var en af de første, der stoppede mobningen.

»Det er ikke fair, at folk bliver behandlet anderledes, for vi er allesammen lige,« fortæller Scooter Terrien, der også var en af de første til at stoppe mobberne.

Desirees far, Cliff Andrews, fortæller, at man blev meget rørt, da han første gang hørte, hvordan drengene havde taget affære over for mobningen mod hans datter. Desiree kalder selv drengenes opbakning for ”sød og fantastisk”.

Læs også:

Nu hyldes de tre drenge, der tog kampen op mod mobning, i hele USA. På kort tid har historien spredt sig som en steppebrand, og drengene er små helte i alle landets medier.

Mobbe-episoden fandt sted i efteråret 2014, men er først blevet kendt i denne uge, efter at holdet havde spillet sin sidste kamp.