Stramme superheltedragter, farverige parykker og kostumer. Carina og Sørine klæder sig ud som deres yndlingskarakterer fra blandt andet film, tegneserier og computerspil. De er det man kalder cosplayere - et japansk fænomen der har spredt sig til hele verden.

I sommer blev parret, der begge er 25 år og bor i København, gift i Vor Frue Kirke. Og nu, mange måneder senere, har deres bryllup pludselig fået stor opmærksomhed i udlandet, fordi de har valgt at klæde sig i helt traditionelle brudekjoler og ikke kostumer, som mange er vant til at se dem i.

Blandt andet har Daily Mail og Huffington Post vist stor begejstring for parret.

På sitet BoredPanda er deres bryllupsbilleder blevet bladret igennem over 800.000 gange. Her bliver deres bryllup beskrevet som et 'eventyrbryllup'.

Sørine (tv.) som Powergirl og Carina (th.) som Supergirl.
Sørine (tv.) som Powergirl og Carina (th.) som Supergirl. Foto: Privat
Vis mere

Parret har i mange år været en del af cosplay-universet. Sørine begyndte i 2005 og Carina i 2010.

Netop derfor kunne man forvente, at de ville inddrage den farverige hobby ved deres bryllup. Men kostumerne blev liggende, da de blev gift den 2. juli sidste år.

I stedet iførte de sig, på traditionel vis, lange lyse silkekjoler og blonder. Det var nemlig vigtigt for parret at være dem selv på den store dag.

»Selvom cosplay er en vidunderlig hobby, som fylder meget i vores liv, valgte vi selvfølgelig at gifte os som Carina og Sørine frem for fiktionelle karakterer,« fortæller Sørine.

»Vores veninde som er skrædder og desuden også cosplayer (shinji cosplay and tailoring på facebook) har syet kjolerne og hjulpet med at designe dem. Det eneste krav vi havde var, at vi ikke ville ligne hinanden på vores bryllupsdag, vi bliver nemlig tit spurgt, om vi er søstre,« fortæller Sørine (th.).
»Vores veninde som er skrædder og desuden også cosplayer (shinji cosplay and tailoring på facebook) har syet kjolerne og hjulpet med at designe dem. Det eneste krav vi havde var, at vi ikke ville ligne hinanden på vores bryllupsdag, vi bliver nemlig tit spurgt, om vi er søstre,« fortæller Sørine (th.). Foto: Grace Almera Photography
Vis mere

Foto: Michael la-Cour
Vis mere

Sørine og Carina har flere tusind følgere på deres Facebook-sider, hvor de som henholdsvis Surine Cosplay og Rinaca Cosplay lægger billeder op af dem selv iført kostumer.

Og der er en helt særlig grund til, at de er så åbne omkring deres hobby, bryllup og forhold.

- Dét, som er så ligetil i Danmark, at vores samfund er præget af ligeværd uanset seksualitet, er forhåbentlig på vej over alle landegrænser. Det er også derfor, vi har valgt at være så offentlige med vores bryllupsbilleder og forhold generelt på vores Facebook-kostumesider, forklarer Sørine.

Foto: Grace Almera Photography
Vis mere

Foto: Captainimaginary Photography
Vis mere

Foto: Grace Almera Photography
Vis mere

Sørine og Carina bruger lang tid på at forberede sig, når de deltager i cosplay-konkurrencer.

- Et kostume tager ofte en til tre måneder at lave, alt efter hvor stort og kompliceret det er. Når vi stiller op til konkurrencer med små 'acts', begynder vi typisk at brainstorme idéer et halvt år inden, siger Sørine.

Cosplay-parret blev forlovet i Disneyland, og på deres bryllupsrejse tog de til Japan, hvor cosplay er meget populært.

Sørine (tv.) og Carina (th.) som henholdsvis 'Draquesha Malfoy' and 'Harriett Potter'.
Sørine (tv.) og Carina (th.) som henholdsvis 'Draquesha Malfoy' and 'Harriett Potter'. Foto: Den Grønne Fotograf
Vis mere

Sørine og Carina som Princess Peach and Princess Daisy (Super Mario).
Sørine og Carina som Princess Peach and Princess Daisy (Super Mario). Foto: MAGGS EXPO
Vis mere

Foto: Privat
Vis mere

Foto: Kelevar Cosplay & Photography
Vis mere