Buketter af syrener, bamser og tændte lys markerer nu det sted på græsset i Oslo-forstaden Ellingsrud, hvor man måtte opgive at genoplive en blot to-årige pige fredag eftermiddag.

Det var pigens egen far, der tog hendes liv, forklarede Oslos politi i dag, lørdag, på en pressekonference.

- Ud fra vidnebeskrivelser og politiets observationer på stedet er vi sikre på, at den sigtede er gerningsmanden, sagde Kari-Janne Lid, politiinspektør for sektionen for volds- og seksualforbrydelser i Oslo Politi, på pressekonferencen, der gengives af flere norske medier.

Den sigtede er en 35-årig afghansk mand, der opholdt sig ulovligt i Norge. Han var blevet udvist og skulle have forladt landet senest 7. februar 2013. 

Ifølge folkeregistret var han ikke gift med barnets mor, men politiet har fået at vide, at parret var 'religiøst gift'.

Barnets mor er norsk statsborger med irakisk baggrund.

Hun, hendes bror og mor ligger nu på sygehuset og bliver behandlet for knivstik fra det slagsmål, der kulminerede med det lille barns død. Barnets onkel er alvorligt skadet.

En anden skadet, der også har relation til familien, ligger i kunstig koma og er fortsat i livsfare. 

Politiet blev tilkaldt 16.25 fredag eftermiddag og ankom til en 'meget kaotisk' situation ved det sociale boligbyggeri. Mindst 10 personer var indblandet i slagsmålet, der begyndte i en lejlighed og fortsatte udenfor.

En kvinde, der bor i samme blok, som familien beskriver overfor norske Aftenposten:

- Jeg hørte et voldsomt spektakel og råb, så jeg gik ud på altanen. Da så jeg, at jorden nedenfor var dækket af blod. På græsset sad en kvinde og holdt den lille sårede pige i sine arme.

Ifølge naboen bar kvinden den lille pige 50 meter væk fra optøjerne og lagde hende ned på græsset. Da politiet og ambulanceberedskab ankom, blev pigen forsøgt genoplivet, men hendes liv stod ikke til at redde.

Moderen er så ude af den, at hun endnu ikke har været i stand til at afgive forklaring.

Faderen, den 35-årige mand der er sigtet for at have dræbt sit lille barn, fik overfladiske sår, men er ikke sværere tilskadekommen end, at han kunne overnatte i arresten.

Politiet har endnu ikke kunne komme frem til, hvorfor det gik så galt fredag eftermiddag i Ellingsrud.

Den den sigtede blev afhørt lørdag eftermiddag. Han var ikke i stand til at forklare fredagens  tragedie, men nægter sig skyldig.