Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tre brødre fra København, der påskedag havde valgt at tage på fisketur, blev hovedpersoner i en storstilet redningsaktion i Øresund ud for Snekkersten. Under en fisketur i en lejet båd, sejlede de tre brødre for langt væk fra kysten. Bådudlejeren valgte derfor at sejle ud til dem og give dem mere benzin på, hvorefter han bad dem komme tættere mod kysten. 

Men på vej tilbage går de tre brødre i panik, da båden pludselig rammes af et par store bølger. De ringer derfor 1-1-2, hvorefter en stor redningsaktion bliver sat i værk. 

ulykke1


- På det tidspunkt kan jeg godt se, at det er alvorligt dét her. Og så ringer vi selv 1-1-2 og slår alarm, fortæller den ene af brødrene Wasik Koubtann til bt.dk.

- Vi kunne ikke starte motoren igen, så vi drev bare rundt. Jeg prøvede at komme på nettet på min telefon for at finde nummeret til båd-udlejeren, men det kunne jeg ikke, fortæller han.

Nordsjællands Politi bekræfter, at de modtog et opkald fra båden og slog straks alarm til brandvæsnet og Søværnets Operative Kommando.

- Det viser sig, at den lejede båd ikke er mere end en stor jolle, og de her unge mænd, der er i starten af tyverne, bliver bange, da de bliver ramt af bølgerne. De tror, der kommer vand ind, og at de er ved at drukne. Vi når derfor at sætte den helt store aktion i gang, men det viser sig, at de blot har lidt våde fødder, og det eneste, der er såret, da de kommer i land, er deres stolthed, siger vagtchef Ole Hestbæk fra Nordsjællands Politi.

- Der er ingen tvivl om, at de tre mænd har været bange og har fået sig noget af en forskrækkelse. De har sandsynligvis været for urutineret, men heldigvis kom ingen noget til, siger han.

Ifølge bt.dks oplysninger nåede brandvæsnet både at sende en helikopeter i luften og et dykkerhold i vandet-

Andre læser også