Byggearbejdere løb for livet, da endetribunens på Grolsch Veste stadion ved middagstid ramlede sammen om ørerne på dem.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Et øjenvidne, der befandt sig i en nærliggende kontorbygning, mærkede rystelserne og så katastrofen fra vinduet:

- Tribunen kollapsede som et korthus, mens jeg så byggearbejdere løbe for livet, siger han til AD.NL. 

En af byggearbejderne, der arbejdede på tribunen og undslap dødsulykken med livet i behold, siger:

- Jeg var i færd med at sprøjtemale på taget, da de bærende bjælker pludselig begyndte at knække, så tribunen kollapsede...Pludselig var der helt mørkt.

Hollandsk stadion kollaps


En anden ansat på stadion fortæller ligeledes om det voldsomme drama:

- Alting begyndte at ryste. Det lød som en storm, der pludselig ramte området. Da jeg efterfølgende kiggede ud, løb folk febrilsk rundt, fortæller den ansatte til AD.NL.

Andre vidner sammenligner rystelserne fra sammenstyrtningen med et jordskælv. Efterfølgende løb blodindsmurte tilskadekomne ifølge vidner rundt på plænen. 

15 personer er kvæstede, heraf to alvorligt. Derudover er mindst én omkommet i ulykken. De kvæstede er bragt med ambulancer og ambulancehelikopter til hospitaler i området.

Torsdag aften ledte redningsarbejdere og blodhunde fortsat efter ofre begravet i murbrokkerne.

De første meldinger tyder på, at de stålbjælker, der skulle bære tagkonstruktionen på tribunen, som var under ombygning, havde fejl, som var skyld i ulykken.

Stadion er hjemsted for den hollandske storklub FC Twente, der efter nylig succes ønskede at udvide publikumkapaciteten på hjemmebanen til 30.000 tilskuere.

Efter at have fået nyheden er klubben i sorg, og spillerne er stærkt påvirkede af den ulykkelige begivenhed, skriver hollandske medier. Klubben har allerede aflyst en venskabskamp, der skulle være blevet spillet på lørdag.