Krydstogtskibet 'Bulgaria', der på tre minutter forliste på den russiske flod Volga, var overfyldt med passagerer og var ikke blevet renoveret i mange år.

Skibet sank søndag med omkring 185 mennesker ombord. 84 passagerer blev efterfølgende reddet i land, men 100 er stadig savnet.

Igor Panshin fra beredskabsstyrelsen i Volga-regionen siger nu, at skibet maksimalt måtte sejle med 120 personer ombord. Der var 177 redningsveste på skibet og samlet set plads til 192 personer i redningsbådene.

- Udover de 185 passagerer på skibet var der seks personer, der ikke havde betalt. Det er meget sandsynligt, at antallet af billetsnydere har været højere, siger han til avisen Ria Novosti.

Læs også: 30 børn frygtes druknet i legerum

Læs også: Båd med 170 om bord er sunket i Volgafloden
En af de overlevende passagerer siger, at det overfyldte skib, der sank på blot tre minutter, var en ren dødsfælde.

- Det var næsten umuligt at overleve, da der var omkring 200 mennesker ombord. Der var mange børn. Kort før ulykken blev de taget til et legerum på andet dæk, siger han til Ria Novosti.

Det overfyldte skib blev bygget i 1955. Russisk Turistindustri melder nu ud, at skibet ikke blev renoveret løbende - hvilket andre krydstogtskibe, der sejler på floden Volga, normalt bliver.

De fortalte yderligere, at det 56-årige skib ikke havde vandtætte skillevægge, såkaldte skotter, til at beskytte skibet, hvis der går hul på skroget.

En overlevende fra forliset fortalte til avisen Ria Novosti, at to skibe sejlede forbi det synkende krydstogtskib uden at hjælpe før skibet Arabella kom til undsætning og reddede 79 mennesker op af vandet.