Lyt til artiklen

De strandede danskere i lufthavnen i Kairo kan godt komme hjem i dag. Men de skal skrive under på, at de selv vil betale hjemrejsen. Og de kan ikke få at vide, hvor dyrt, det bliver.

De strandede danskere har for kort tid siden haft et møde med konsul Lisbeth Andersen fra den danske ambassade.

- Her fik vi præsenteret tre lortetilbud, fortæller Maj Munk, journalist på B.T., der har været fanget i lufthavnen med de stadig mere frustrerede danskere i mere end et døgn.
 

- 20 af os 70 kan komme med på et fly Mærsk sender ned efter sine ansatte, men vi skal skrive under på, at vi selv vil betale rejsen, og vi har ingen anelse om, hvad det bliver. Men jeg tror, det bliver dyrt, fortæller hun.

Alternativt kan danskerne muligvis komme på et Turkish Airlines-fly til Istanbul klokken 15, hvis det lykkes at få flyet i luften. Også her skal de skrive under på at dække omkostningerne selv.

EgyptAir, som danskerne havde billet hos, har sagt, at de vil få danskerne hjem, men om det bliver med et fly i dag, i morgen eller senere på ugen er der ingen, der ved noget om.
 


- Nu skal vi lige stikke hovederne sammen og finde ud af, hvad vi egentlig gør, siger Maj Munk, der havde håbet på at komme med et fly til Wien lidt over 11, men det fly er endnu ikke taget afsted.

Lufthavnsmyndighederne er holdt op med at benytte skærmene og bruger udelukkende højttalerne til at videregive informationer, hvilket er næsten umuligt at følge med i i den hektiske lufthavn. Samtidig er der blevet lukket endnu flere hjemmesultne danskere ind i lufthavnen.