Tirsdag aften angreb ni terrorister et topsikret luksushotel i Kabul, Afghanistan, og dræbte 11 civilie og to politimænd. Afghanske sikkerhedsstyrker og NATO-soldater stormede hurtigst muligt hotellet og uskadeliggjorde alle trusler - troede de.

Efter det fire timer lange angreb på Intercontinental Hotel ville en spansk pilot, den 48-årige Antonio Planas, tilbage til sit værelse, selvom politiet frarådede ham det på det kraftigste, skriver BBC.

Han insisterede og blev eskorteret ind på hotellet af flere politimænd. Til deres overraskelse havde en af terroristerne overlevet sikkerhedsstyrkernes angreb ved at gemme sig på et hotelværelse.

Terroristen var iklædt en selvmordsvest, som han detonerede foran gruppen. Piloten og to politimænd blev dræbt på stedet, imens yderligere tre personer blev såret.

48-årige Antonio Planas efterlader en kone og en 9-årig datter efter det tragiske angreb.Terroristerne havde sandsynligvis klædt sig ud som håndværkere, der skulle renovere dele af hotellet, erfarer BBC.

De havde dog taget AK-47'ere, raketstyr og selvmordsveste med i stedet for værktøj.

En af terroristerne aktiverede sin selvmordsvest ved hotellets indgang, imens en anden sprængte sig selv i luften på anden sal.

En bryllupsreception i hotellets restaurant blev afbrudt af det voldsomme angreb, og bryllupsgæster måtte løbe i panik mod udgangene.

Efter afghanske sikkerhedsstyrker trængte ind på hotellet for at dræbe alle trusler, flygtede tre af terroristerne op på hotellets tag. Her blev de skudt ned af en NATO-helikopter.

- Vi har hørt, at der var flere eksplosioner. Enten fordi, at terroristerne selv aktiverede deres selvmordsveste, eller fordi kugler fra helikopteren fik vestene til at detonere, siger talsmand for NATO-styrkerne, Tim James, til BBC.

Blandt de 11 døde civile var flere tjenere, musikere, der spillede på hotellet, og en dommer.