Der går formentlig lang tid, før den norske taxachauffør Roar Jensen får en bestilling, der på nogen måde kan matche den, han fik i forrige uge. Ja, det mest sandsynlige er nok, at han aldrig kommer til at opleve noget, der bare når den til sokkeholderne.

Syv spaniere, der var på ferie på den betagende ø-gruppe Lofoten i det nordlige Norge, besluttede sig for at tage en taxatur fra byen Leknes til det aller-, aller-, allernordligste Norge - nemlig Nordkap.

De ønskede slet og ret at se mest muligt af strækningen fra Lofoten til Nordkap via landevejen, fortæller Roar Jensen til norsk TV 2.

Dårligt vejr med masser af blæst udfordrede turen, så Roar Jensen måtte tage alternativer ruter i brug på den i alt fem dage lange tur.

De syv spaniere havde en drøm om at opleve midnatssolen på Nordkap, fortæller Roar Jensen til helg.no, men det ønske fik de ikke opfyldt: Da de ankom lå tågen tæt, og oplevelsen var derefter, men alt i alt var de tilfredse:

»De var i 50'erne, vil jeg tro, og de fortalte at de var fra Barcelona-området. Men jeg fik ikke lov til at tage billeder af dem. Trods alt var de syv passagerer svært godt tilfredse med turen,« fortæller Roar Jensen.

Og prisen for den cirka 2500 km lange tur? Normalt vil den ligge omkring 120.000-125.000 danske kroner, hvis taxameteret var slået til, men der var i forvejen aftalt en fast pris på knap 24.000 danske kroner. Plus mad, drikke og overnatning til Roar Jensen.

Så er det også betalt.