160,4 mia. kroner. Så absurd mange penge er den 27-årige mand bag Facebook godt på vej til at score på sit hjertebarn

Alene denne fortjeneste er nok til, at den tidligere Harvard-studerende stryger ind på finansmagasinet Forbes top-10 over verdens suverænt rigeste mennesker - med en vis afstand ned til f.eks. Danmarks rigeste, skibsreder Mærsk Mckinney-Møller, der i 2011 var røget ud Forbes omfattende liste over verdens rigeste.

At Mark Zuckerberg havde en heldig hånd med det sociale netværk Facebook, er efterhånden gået op for de fleste.

Men alligevel er firmaets utrolige fremgang værd at gentage. I 2005 havde Facebook, der dengang hed 'Thefacebook' 2,8 mio. brugere, der alle var indskrevet på amerikanske universiteter. Herfra eksploderede tilgangen, så der i dag er 845 mio. brugere, der har sin egen profil.

Seneste kapitel i succeshistorien bliver Facebooks kommende børsnotering, der er nøglen til Zuckerbergs enorme aktiegevinst. Han har nemlig som grundlægger af Facebook en ejerandel på 28,4 pct., og hvis Facebook som forventet vurderes til den svimlende værdi af 100 mia. dollars, ja så giver det Zuckerberg 28,4 mia. dollar lige ned i foret.

Så kan det måske bedre forstås, at han har meldt ud, at han fra 2013 i lighed med den nu afdøde Apple-guru Steve Jobs kun hæver en symbolsk løn på én dollar om året for at stå i spidsen for sit enorme foretagende.

Andre interessenter i Facebook kommer dog også til at tjene fedt på børsnoteringen. En stribe mindre Silicon Valley-baserede foretagender fik i sin tid øje på en god investering og købte sig ind i Facebook.

Blandt andet firmaet Accel Partners, der i 2005 skød 12,2 mio. dollars i Facebook. Den investering er nu blevet 11, 4 mia. kroner værd, og det endda efter, at firmaet har frasolgt 17 pct. af sin andel.