Eksplosionerne i Moskvas metro svarede til 6 kg TNT og var pakket med metal for at forøge effekten. Putin lover erstatning til ofrenes familier.

De to bomber, som slog 37 ihjel og sårede mindst 65 mennesker her til morgen i Moskvas metro, havde en styrke, der svarer til, at der var brugt henholdsvis 4 og 2 kilo TNT. Det oplyser den russiske sikkerhedstjenste FSB for kort tid siden.

Den største bombe eksploderede ved Lubyanka-stationen.

En talsmand, Alexander Bortnikov, siger, at begge bomber tilsyneladende var pakket med møtrikker og skruer, angiveligt for at maksimere bombernes ødelæggende effekt, rapporterer det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Tidligere i dag sagde en politikilde til samme nyhedsbureau, at bomberne blev udløst i en højde på 100-200 centimeter: Det tyder på, at bomberne var bundet omkring livet på de angiveligt kvindelige selvmordsbombere.

Den russiske præsident Dmitri Medvedev har forlangt øget sikkerhed overalt i landet efter morgenens angreb. Samtidig har premierminister og tidligere præsident, Vladimir Putin, udtalt sig. Han siger, at han ikke er i tvivl om, at de skyldige vil blive straffet for hvad han kalder en "frygtelig forbrydelse mod civile":

- Terroristerne vil blive knust, siger han ifølge RIA Novosti.

Moskvas bystyre har udnævnt den førstkommende torsdag til sørgedag i den russiske hovedstad for at minde ofrene.

Samtidig har Vladimir Putin afbrudt sine normale planer og returnerer til Moskva for personligt at tage sig af indsatsen for ofrene og oprydningsarbejdet.

Han har ifølge RIA Novosti lovet 318.000 rubler - ca. 60.000 kroner - til familier, der har mistet en pårørende i morgenens angreb. Hårdt og lettere sårede vil tillige få erstatning af staten, for disse mellem 10.000 og 20.000 kr.