Kinesiske agenter planlægger at forgifte den åndelige leder, forlyder efterretninger.

Det afslører Dalai Lama i interview med The Sunday Telegraph.

Selvom den 76-årige Nobel-prisvinder og buddhistiske leder er kendt for at prædike fred og Tibets uafhængighed, så har han dødsfjender.

Forlydender om et attentat under opsejling har fået den åndelige leder til at frygte for sit liv. Dalai Lama bor i under topsikre forhold ved Dharamsala i Himalaya. Og det er der grund til, fortæller han i interviewet.

- Vi modtog oplysninger fra Tibet, om at kinesiske agenter var i færd med at træne tibetanere, særligt kvinder, til at bruge gift - gift i håret og i på tørklædet. De skulle så søge velsignelse hos mig og berøre min hånd, fortæller en åbenhjertig Dalai Lama i interviewet med The Sunday Telegraph.

Forholdet mellem Kina og Tibet har længe været særdeles anspændt. Kinas regering har længe været anklaget for at undertrykke og marginalisere Tibets indbyggere og deres kultur. Eksperter peger på tibetanske munkes nylige selvafbrændinger som et effektivt middel, der har lagt pres på den kinesiske regering.

Dalai Lama opfordrer kinesiske ledere til at bruge buddhistisk logik til at bearbejde deres mistænksomhed og vrede, ifølge The Sunday Telegraph.