»Du lægger ikke hånd på min stewardesse!«

Sådan lyder udbruddet fra en American Airlines-pilot, der overmander en fuld passager, som få øjeblikke forinden har overfuset og skubbet til en stewardesse. Tilsyneladende fordi hun beder den fulde mand om at sætte sig ned, imens flyet er på vej fra landingsbanen til gaten i Charlotte Douglas International Airport i North Carolina, USA.

Episoden blev filmet af en anden passager, og som du kan se i videoen, som ligger i toppen af artiklen, forsøger både stewardessen og piloten af flere omgange at få manden til at sætte sig - uden held. Og da manden til sidst skubber hårdt til stewardessen, bliver det for meget for piloten, der altså overmander den fulde passager.

Da manden efterfølgende ligger på gulvet i flyets midtergang, advarer han piloten om, at han vil fortryde sin handling, når videoen af det ender på Facebook.

Det er dog ikke gået helt, som den fulde passager forudså, da piloten tværtimod er blevet udråbt som en helt, efter videoen af episoden er dukket op på sociale medier.

Ifølge lokalmediet CharlotteObserver.com fandt episoden sted den 21. juli 2016, og manden er nu tiltalt for overfald, trusler og at forstyrre flypersonalets arbejde.

Pilotens identitet er fortsat ukendt, imens stewardessen via en veninde har fortalt til Charlotte Observer, at hun er glad for den opbakning, hun har fået efter episoden. Hun kæmper med nakke- og rygsmerter efter overfaldet.

Kvindens fagforening har samtidig udsendt en udtalelse om sagen:

»Vi oplever i stigende grad disse episoder i hele industrien. Den største frustration er forsinkelser og aflysninger (af fly, red.). Alkohol er det førende årsag til disse episoder, ligesom det ser ud til at være tilfældet i denne sag,« The Association of Flight Attendants.

Andre læser også