Byrådsmedlemmer vil nu beslutte, om de skal lukke en britisk zoologisk have, hvor flere hundrede dyr er døde på få år.

En zoologisk have i Storbritannien er nu kommet i søgelyset, efter at næsten 500 dyr er døde på fire år. Det er ifølge det britiske medie Metro blevet afsløret i en ny rapport.

Der er tale om den britiske South Lakes Safari Zoo, der, efter at have haft besøg af inspektører i januar måned, nu anklages for åbenlyst ikke tænke på dyrenes helbred.

21-årige Laura Ainsworth fra Storbritannien forklarer, at det var et forfærdeligt syn, der mødte hende, da hun besøgte haven.

Hun så blandt andet en giraf med blødende ører og horn. Samtidig er hun meget bekymret over, om dyrene har nok plads at være på i deres indhegninger.

- Rummet, som girafferne befandt sig i, var slet ikke højt nok, og en af girafferne blødte fra ørerne, fordi den skar sig hver gang den bukkede sig ned for at få mad fra gæsterne, fortæller Laura Ainsworth ifølge Metro.

Andre medier kan rapportere om tilsvarende grusomheder, hvor både en næsehorns- og otte løveunger har mistet livet grundet pladsmangel i indhegningerne. For bare to måneder siden måtte havens panter Saka desuden aflives, efter natten til den 27. december at have gnavet sin egen pote af.

Mellem 2013 og 2016 er i alt 486 dyr døde. Ifølge rapporten viser de mange dødsfald i den britiske zoologiske have 'et klart billede af dårlig forvaltning med ukontrolleret avl og dårlige forhold for dyrene'.

Og det er ikke første gang, at South Lakes Safari Zoo får negativ omtale.

I juni sidste år blev grundlæggeren af haven David Gill idømt en bøde på 255.000 pund - over to millioner danske kroner - fordi en af hans ansatte blev dræbt af en tiger i 2013. Mandag bliver havens skæbne afgjort.

South Lakes Safari Zoo. Foto: Metro.co.uk.
South Lakes Safari Zoo. Foto: Metro.co.uk.
Vis mere