Den danske læge Jonas Torp Ohlsen er ankommet til Haiti, hvor han sammen med Læger uden Grænser skal være med til at behandle landets mange jordskælvsofre.

Behovet for hjælp er enormt. Siden jordskælvet ramte onsdag aften dansk tid, har Læger uden Grænser taget sig af mere end 2.000 patienter, og de er nu begyndt at udføre kirurgiske indgreb. Den 32-årige Jonas Torp Ohlsens opgave bliver at vurdere patienternes tilstand samt at prioritere og udføre livreddende behandling. Det skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse.

Lægerne arbejder i døgndrift både indendørs og udendørs under kummerlige forhold. Det er stadig meget vanskeligt at bevæge sig rundt i Port-au-Prince, og det gør det meget svært at få hjælpen frem til visse dele af byen.

Og det er ikke kun i hovedstaden Port-au-Prince, der er problemer. Læger uden Grænser får også meldinger om mennesker, der er kommet alvorligt til skade i de mindre byer, der omgiver hovedstaden. Organisationen har derfor planer om at besøge byerne for at få et overblik over, hvordan den bedst kan hjælpe.