Noget kunne tyde på, at præsident Donald Trump har mistet pusten i dele af den afgørende amerikanske svingstat Michigan.

Således var fremmødet til en protestdemonstration imod Joe Biden og hans vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, natten til tirsdag chokerende lille.

Den 56-årige toppolitiker, senator og vicepræsidentkandidat Kamala Harris var mødt op i Pontiac, Michigan, for at tale til fagforeningsmedlemmer og alle andre interesserede vælgere. Og mens tilhørerne holdt i en kilometerlang bilkø, kunne de indkaldte Trump-moddemonstranter tælles på to hænder.

»Vi er kommet for at vise Trumps magt og vores modstand imod Biden og Kamalas socialister. Og vi bliver mange,« sagde en af de fremmødte Trump-vælgere optimistisk til B.T.s udsendte.

Denne Trump-vælger var mødt med hele udstyret. Få minutter senere blev han slukøret sendt væk af politiet – man kan ikke bare parkere i rabatten.
Denne Trump-vælger var mødt med hele udstyret. Få minutter senere blev han slukøret sendt væk af politiet – man kan ikke bare parkere i rabatten. Foto: Henning Høeg
Vis mere

Intentionerne var gode. Og Trump-fansene gjorde deres bedste for at få modstandernes opmærksomhed.

Men mens bilkøen til Harris-mødet voksede, forblev antallet af moddemonstranter chokerende lille.

»Det var vist meningen, at de skulle skræmme og intimidere Kamala. Men jeg tror ærlig talt, at det her syn vil have den modsatte effekt. Jeg tror, hun bliver opmuntret ved at se det ringe Trump-fremmøde.«

Sådan sagde en af de tilstedeværende Biden/Harris-kampagnemedarbejdere, der inspicerede den alt andet end imponerende moddemonstration.

Køen til Kamala Harris-rallyet var kilometerlang.
Køen til Kamala Harris-rallyet var kilometerlang. Foto: Henning Høeg
Vis mere

Og ligesom antallet af demonstrater var udvekslingen af ukvemsord imellem de ventende Biden/Harris-fans og de demonstrerende Trump-fans alt andet end imponerende – nærmest trætte.

»Stormy Daniels,« råbte en Biden/Harris-tilhænger ud ad sit nedrullede bilvindue med hentydning til den blonde pornoskuespiller, der fastholder, at hun havde et seksuelt forhold til Donald Trump, mens denne var gift med førstedame Melania Trump.

På den modsatte side af gaden, hvor Trump-moddemonstrationen gjorde deres bedste for at holde varmen, råbte en Trump-fan ved navn Jeff:

»Ja, men hvad så med Tara Reid.«

Det var ikke ligefrem nogen imponerende Trum-moddemonstration i Pontiac, Michigan. Deltagerne kunne tælles på to hænder.
Det var ikke ligefrem nogen imponerende Trum-moddemonstration i Pontiac, Michigan. Deltagerne kunne tælles på to hænder. Foto: Henning Høeg
Vis mere

Hvad den amerikanske B-skuespiller Tara Reid har med politik at gøre, må guderne vide.

Og mens B.T.s udsendte trippede i den tiltagende efterårskulde, fortsatte udvekslinger som:

»Hey, I er slet ikke amerikanere. I burde have en kinesisk ansigtsmaske på,« efterfulgt af en uinspireret buhen.

Indenfor var Joe Bidens vicepræsidentkandidat, Kamala Harris, til gengæld i fin form.

Kamala Harris i Michigan.
Kamala Harris i Michigan. Foto: JEFF KOWALSKY - AFP
Vis mere

I løbet af sin 30 minutter lange tale understregede hun vigtigheden af Michigans stemme.

I 2016 vandt Donald Trump med blot 10.000 stemmer.

Og samtlige meningsmålinger viser en solid føring til Joe Biden og Kamala Harris' kampagne.

Det amerikanske valg finder sted 3. november.

'Stem på en rar præsident', står der på Michigan-borger Olive Burrus skilt.
'Stem på en rar præsident', står der på Michigan-borger Olive Burrus skilt. Foto: JEFF KOWALSKY - AFP
Vis mere