Norsk politi overvejer, om bilbomben, der sprang i Oslo, var en afledningsmanøvre for massemorderen Anders Breiviks egentlige intentioner.

Det skriver dagbladet.no.

Fund i politiets efterforskning tyder på, at bilbomben blot skulle trække alt politi til Oslo centrum, så Anders Breivik i ro og mag kunne henrette børn og unge på øen Utøya. Og dræbe den tidligere leder af Arbeiderpartiet, Gro Harlem Brundtland.

LÆS OGSÅ:

Det vurderes, at bombetidspunktet langt fra var gunstigt, hvis målet var at dræbe så mange mennesker som muligt. Det var fredag og midt i fællesferien, hvor meget få politikere var på arbejde i regeringskvarteret, hvor bomben sprang.

- Det fremstår som et meget mærkeligt tidspunkt, siger en kilde, der kender til efterforskningen, til dagbladet.no.

Den kraftige bombe, der blæste samtlige vinduer ind på højhusene omkring eksplosionen, dræbte kun otte mennesker. Møbler og inventar i kontorerne, der havde vinduer ud til eksplosionen, blev kastet ind i bagvedliggende lokaler.

LÆS OGSÅ:


Politiet var en time om at komme til Utøya, hvor massakren stod på i en halvanden time.

Under politiets afhør har Anders Breivik forklaret, at han ville dræbe den tidligere leder af det norske Arbeiderpartiet, Gro Harlem Brundtland. 

Hun holdte tale på Utøya kort før, han ankom til øen. Hun var dog taget afsted, da han åbnede ild på børn og unge. 68 blev dræbt.

Han fortalte politiet under afhøringen, at hans største ønske var at skyde hende. Hun var symbolet på alt, hvad han hader intenst. Hun havde ifølge ham bygget det multikulturelle Norge, som han har erklæret krig.

I Norge er hun kendt som Landmoderen. Det har Anders Breivik oversat til 'Landsmorderen'.