Chefen for Londons politi går af efter beskyldninger om relation til anholdt journalist på News of the World.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>LONDON: Storbritanniens højest placerede politidirektør, Sir Paul Stephenson, gik søndag aften af efter endnu en dramatisk dag i den aflytningsskandale, der nu har taget hele dagsordenen i Storbritannien i to uger. Søndag middag blev Rebekah Brooks anholdt, blot to dage efter at hun efter hårdt pres var trådt tilbage fra sin toppost som adm. direktør for News International, der har Murdochs britiske medier samlet under sig.

Hun er den tiende, der er blevet anholdt den seneste uges tid. Seks timer senere trak Sir Paul Stephenson sig fra sin toppost i politiet efter, at Sunday Times havde bragt en historie om, hvordan han havde taget imod 20 dages gratis luksus-ophold til en værdi af 100.000 kroner på det lækre spahotel Champneys Tring, der har forbindelse til en af de anholdte personer i aflytningsskandalen.

Politidirektøren og hans kone havde fuldpension under deres næsten tre uger lange ophold, mens han kom sig over en hospitalsbehandling tidligere på året.

Afsløringen er særlig pinlig, fordi hotellets PR-mand var Neil Wallis, en af de hovedmistænkte i politidirektørens eget departements, MET, undersøgelse af aflytningsskandale. Neil Wallis blev arresteret i torsdags.

- Jeg har taget denne beslutning, som en konsekvens af den fortsatte spekulation og anklagerne imod METs forbindelser til News International på et højt niveau og specielt i relation til Mr. Wallis, som I ved nu er arresteret i forbindelse med Operation Weeting, siger Sir Paul Stephenson.

Politiet har de seneste dage generelt været under anklage for at have dyrket for tætte kontakter til Murdochs medieimperium. Desuden har politiet været under heftig anklage for at have svigtet deres opgave, både fordi det ikke kom til bunds i skandale allerede i 2007 og heller ikke genoptog sagen i 2009, hvor en række nye historier i pressen på ny satte fokus på omfanget af skandalen.Tror du, at vi har set hele omfanget af aflytningsskandalen? Eller vil lavinen blive ved med at rulle?

Tror du, at noget lignende finder sted på andre medier i resten af verden - eller er sagen en enlig svale?


Deltag i debatten herunder