Som præsidentfrue skal man ikke lufte sit beskidte undertøj for journalister.

En journalist fra Zimbabwe reporterede, at førstedamen, Grace Mugabe, havde doneret sit brugte tøj til partistøtterne og herunder også sit brugte undertøj. Det har kostet journalisten tid i fængsel, skriver The Guardian.

Kenneth Nyangani, der er journalist hos avisen NewsDay blev arresteret mandag aften og er holdt fængslet i 18 timer, fortæller hans advokat Passmore Nyakureba.

Han skal for retten onsdag morgen og kan risikere op til seks måneder i fængsel og en bøde på 200 dollar - omkring 1.200 kroner. Selvom sagen ser meget alvorlig ud for journalisten, holder han dog fast i sine afsløringer, siger advokaten.

Sagen er særdeles pinlig for Grace Mugabe, men derudover skader den også hendes omdømme i en tid, hvor hun kæmper for at kunne overtage styringen af landet, når præsident Mugabe dør.

Det er ikke første gang, præsidentfruen har været upopulær blandt befolkningen, der kæmper med en voldsom økonomisk krise i landet.

Tidligere er det blevet afsløret, at hun har haft den helt store pengepung fremme, hvor hun har købt dyre biler og lavet store investeringer i det sydafrikanske boligmarked.

Også i august var den gal med fru. Mugabe, der angiveligt angreb den sydafrikanske model, Gabriella Engels, med en ledning. Det gav en alvorlig flænge i panden på fotomodellen, men præsidentfruen påstår at have handlet i selvforsvar.

Gabriella Engels viser her den flænge, der angiveligt skulle stamme fra slåskampen mellem hende selv og Grace Mugabe.
Gabriella Engels viser her den flænge, der angiveligt skulle stamme fra slåskampen mellem hende selv og Grace Mugabe. Foto: SOCIAL MEDIA
Vis mere
Gabriella Engels påstår at være blevet angrebet af Zimbabwes præsidentfrue.
Gabriella Engels påstår at være blevet angrebet af Zimbabwes præsidentfrue. Foto: SIPHIWE SIBEKO
Vis mere

Anholdelsen af journalisten på baggrund af undertøjsafsløringerne har fået flere organisationer op af stolen. Blandt andet kræver Amnesty International en løsladelse af journalisten, da de anser anholdelsen som chikane.

»Denne anholdelse er en målrettet taktik, som skal chikanere og skræmme ham og andre journalister, og som skal afholde dem fra at gøre deres arbejde,« siger Cousin Zilala, der er administrerende direktør i Amnesty International Zimbabwe til The Guardian.

Der er en stigende spænding i landet, fordi en magtkamp udspiller sig mellem de mulige efterfølgere efter den 93-årige præsident Robert Mugabe.

Den 93-årige præsident (tv.) oplever lige nu en kamp om at overtage magten i Zimbabwe, efter han dør. En af kamphanerne er hans kone, Grace Mugabe (th.)
Den 93-årige præsident (tv.) oplever lige nu en kamp om at overtage magten i Zimbabwe, efter han dør. En af kamphanerne er hans kone, Grace Mugabe (th.) Foto: Philimon Bulawayo
Vis mere

Robert Mugabe har været præsident i mere end 35 år, og hans vicepræsident er også interesseret i at overtage magten efter ham, når han dør.