Lyt til artiklen

Den 32-årige lokofører, der kørte det skæbnesvangre Amtrak-tog, der natten til onsdag dansk tid forulykkede i Philadelphia, vil gerne tale med den amerikanske havarikommission National Transportation Safety Board (NTSB). Det meddelte lokoførerens advokat Robert Goggin i ABC’s program ‘Good Morning America’ i dag.

Lokoføren Brandon Bostian er indlagt på hospitalet med en hjernerystelse, og kan ifølge advokaten ikke huske ret meget fra ulykken.

»Han har absolut ingen som helst erindring om, hvad der er sket. Han husker, han kommer ind i kurven og at han forsøger at reducere hastigheden,« sagde Robert Goggin i morgenprogrammet.«

Det sidste, han husker ifølge advokaten er, at han kigger efter sin taske, får fat i sin mobiltelefon og ringer 911.

Advokaten sagde ligeledes i programmet, at Bostian ikke har haft nogen sygdomshistorie forud for ulykken, at han ikke var påvirket af hverken alkohol eller stoffer under kørslen, og at han havde sin mobiltelefon slukket, sådan som togselskabet Amtraks regler foreskriver det.

Disse oplysninger er endnu ikke blevet bekræftet af efterforskerne.

Ulykken skete i Philadelphia. Toget havde 243 passagerer og var på vej fra Washington til New York. Otte personer blev dræbt ved ulykken og 200 kvæstet.

Togets ‘sorte boks’ viser, at toget i minuttet før toget afsporedes øgede farten fra 112 km/t til 164 km/t - vel at mærke i et område, hvor hastighedsbegrænsningen lyder på 80 km/t.

Der er intet automatisk bremsesystem på strækningen, som kunne have forhindret ulykken.

Joseph Boardman, der er administrerende direktør for Amtrak sagde fredag til CNN, at grunden til at bremsesystemet - der har været på tegnebrættet længe - ikke er sat op, er mangel på tid og penge.

Flere af Brandon Bostians venner har udtalt sig til amerikanske medier og sagt, at han elskede sit arbejde og aldrig ville forårsage en sådan ulykke med vilje.