45-årige norske Philip Holst-Cappelen har terroriseret skandinaviske rigmænd siden han var 20 år gammel.

I 1986 kidnappede han den danske daværende topchef for forsikringsselskabet Baltica og prøvede at få udbetalt 13 millioner kroner for hans frihed. Siden er andre rigmænd blevet udsat for det samme.

Nu skal Philip Holst-Cappelen 18 år bag tremmer i Sverige efter flere år med kidnapning og svindel på dagsordenen. Han blev fanget i Spanien, hvor han har levet sit liv på flugt. Han var eftersøgt i hele verden igennem Interpol, skriver dagbladet.no.

Da han i 1986 kidnappede Baltica-topchefen Peter Laub Christoffersen trak det overskrifter i danske aviser.

- Den 39-årige direktør Peter Laub Christoffersen blev i går formiddag klokken ni bortført fra sit kontor i Baltica i Bredgade i København.
Fire timer senere slap han ud af sit mareridt, da kriminalpolitiet stormede fly fra British Airways, som var klar til afgang i Kastrup Lufthavn. På to sæder ved siden af hinanden sad Baltica direktøren og hans bortfører, en ung nordmand, som ikke gjorde modstand over for den massive, svært bevæbnede politistyrke, skrev Ekstra Bladet den 3. april 1986.

Philip Holst-Cappelen fik dengang otte års fængsel for sit kyniske forsøg på pengeafpresning. Men kidnapningen af den danske topchef var kun begyndelsen på storsvindlerens karriere som rigmands-jagende pengeafpresser.

Sidste år udsatte han to svenske millionærer for samme behandling med fire måneders mellemrum. Her lykkedes det ham sammenlagt at tvinge 15 millioner kroner ud af de to ofre, og det er disse kidnapninger, han nu får Sveriges strengeste tidsbegrænsede straf for.

Hans metode er kold og kynisk. Han holdte de svenske rigmænd som fanger i deres egne hjem i flere dage, imens han truede dem med at dræbe deres familie, hvis de ikke udbetalte store dele af deres formue til en bankkonto.

Under retssagen fortalte rigmændene om de mange dage i fangenskab.

En af dem er en 47-årig mangemillionær fra Göteborg. Da han kom hjem fra skiferie d. 30. marts sidste år, fandt han en seddel i sin  postkasse. Den var skrevet af Philip Holst-Cappelen, der udgav sig for at være håndværker. Han skrev, at han ville komme forbi dagen efter for at rense husets afløbsrør.

Den 47-årige millionær lukkede Philip Holst-Cappelen ind dagen efter i den tro, at storsvindleren var håndværker. Den 47-årige mand blev efterfølgende overmandet, lagt på sengen og bundet fast i arme og ben.

- Du kommer til at få den værste uge i dit liv, sagde Philip Holst-Cappelen til ham.

I syv dage blev mangemillionæren holdt som fange i sit eget hus. Om natten fik han sovemedicin.

Den samme behandling fik den anden svenske millionær, der i retten også fortalte om sin forfærdelige tid som Philip Holst-Cappelens fange.

Holst-Cappelen har ligeledes svindlet eller forsøgt at svindle fire norske rigmænd, skriver dagbladet.no.

Udover fængselsstraffen på otte år for kidnapningen af den danske topchef blev han i 2002 dømt til fire og et halvt års fængsel for 120 strafbare forhold.