Den ukrainske tennisspiller Sergiy Stakhovsky påstår i et interview med det ukrainske medie Xsport, at hver anden kvindelig tennisspiller på WTA-touren er lesbisk.

Sergiy Stakhovsky, der aktuelt er placeret som nummer 49 på mændenes verdensrangliste, lægger ingen fingre imellem i interviewet, der blev bragt i onsdags.

Først blev Stakhovsky spurgt om, hvorvidt han mente, at der fandtes nogle homoseksuelle mandlige spillere i tenniseliten, hvilket ukraineren blankt afviste.

»PÅ ATP-touren er der en normal atmosfære. Hvis der var noget, der indikerede det, så ville vi vide det. Vi er en meget tæt gruppe. Tidligere var der snak om, at Richard Gasquet og Rafael Nadal måske var homoseksuelle. Selv Federer kom på tale. Jeg vil ikke sige med sikkerhed, at der slet ikke er nogen - især med de nye, der støder til på touren - men i top 100? Nej, der er helt sikkert ikke nogen bøsser,« lyder det fra verdens nummer 49.

Da journalisten herefter konfronterede Stakhovsky med en udtalelse fra den tidligere tennis-stjerne, Martina Navratilova, der tidligere har påstået det modsatte, blev det for meget for Stakhovsky.

»Hun kan tænke sådan om de kvindelige tennisspillere. Hun aner intet om, hvad der foregår i herretennis. Intet! Og hun har slet ikke noget at gøre i herretennis. På WTA-touren (kvindernes tour, red.) er næsten hver anden spiller lesbisk. Prøv at forestil dig det - hver anden! Min datter skal helt sikker ikke spille tennis, når hun bliver voksen,« siger den kontroversielle ukrainer, der tidligere har kritiseret, at de kvindelige tennisspillere tjener lige så meget som de mandlige.

Sergiy Stakhovsky har da efterfølgende også fået en del hårde ord med på vejen, hvilket hovedpersonen dog selv ikke forstår.Sergiy Stakhovsky er - udover sine kontroversielle udtalelser - mest kendt for sin sejr over Roger Federer i Wimbledons 2. runde tilbage i 2013.