Nintendo var den første konsol-gigant, der bekræftede, at de er i gang med næste generation af konsoller. Nu melder Sony sig også kampklare.

Det var måske ikke engang meningen, at Sony ville løfte sløret for den nye maskine nu. Men under er økonomimøde skulle de bortforklare, hvorfor udgifterne til forskning og udvikling pludselig var steget voldsomt.

Og svaret var: Vi er ved at udvikle en ny Playstation.

- Playstation 3 har fortsat et produktliv, men vi er i en platformbranche. Derfor er udviklingen af vores fremtidige platform allerede i gang, siger Sony-chefen, Masaru Kato, til Gamespot.

Om kun 11 dage (7. juni) åbnes dørene til verdens største spilmesse - E3. Og her er der tradition for, at Nintendo, Sony og Microsoft, der henholdsvis udvikler konsollerne Wii, Playstation og Xbox 360, afslører det seneste nye.

Og i år bliver overraskelsen måske Playstation 4.

- Det er virkelig fantastisk, at vi endelig hører om nye konsoller. Rent grafisk er spillene efterhånden gået i stå, fordi de nuværende platforme ikke rigtig kan presses til mere, siger B.T.s teknologianmelder, Torben Vognsen, der forudsagde, at .

- Nu handler det om at lave den næste - og bedste konsol på markedet. Vi kommer til at se nogle maskiner, der langt overgår dem, vi har i dag, siger han.

Nintendo har indtil videre sagt, at deres nye maskine vil komme på markedet i 2012.

Microsoft har intet officielt sagt om en ny Xbox 360 endnu.