Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Anne Marie Hansen har fået sin ungdoms syn tilbage. BT fulgte med, da hun lagde sig under kirurgens kniv.

På bare 10 minutter kan patienter hurtigt få opereret øjnene, så de ikke længere har behov for briller eller kontaktlinser. En af dem er Anne Marie Rossing Hansen, der har fået opereret nye linser vha et lille snit i hornhinden.

Udskiftning af briller og kontaktlinser med kortere og kortere mellemrum. Stigende optiker-regninger. Øjne, der ofte bliver røde, tørrer ud eller løber i vand. Storforbrug af øjendråber. Anne Marie Hansen var godt og grundigt træt af sit ’alderssyn’ og tog derfor en rask beslutning:

På et privathospital fik hun udskiftet linserne i begge øjne med helt nye, kunstige linser - af et plast-materiale.

Et stigende antal danskere over 40 vælger nu - som hun - en øjen-operation kaldet Prelex, hvor man med ny og forbedret teknik i løbet af 10 minutter udskifter øjenlinserne. Bagefter kan man se skarpt på både kort og lang afstand. Og dermed vinke farvel til briller og kontaktlinser - på livstid.

Ifølge øjenkirurgerne fjerner operationen med et snuptag alle problemer med nær- og langsynethed, alderssyn, bygningsfejl og beskytter samtidig mod at få grå stær.

- Det er da en stor beslutning, og der er jo ingen fortrydelsesret, når mine naturlige linser først er fjernet. Jeg har også flere gange gyst lidt ved tanken og været tæt på til at fortryde, men nu er beslutningen taget, siger Anne Marie Hansen med tilkæmpet ro.

BT TV fulgte med, da Anne Marie Rossing Hansen lagde sig under kirurgens kniv.

Andre læser også