Et held at ingen kom til skade under optøjerne onsdag aften i Parken, lyder det fra Spillerforeningens formand, Mads Øland.

FC København og Brøndby spillede onsdag 1-1 i første kamp i pokalsemifinalen mellem de to hold i Parken.

Få minutter efter sidste fløjt opstod der tumult på Brøndbys tilskuerafsnit, og der blev kastet adskillige genstande mod spillerne, der var på vej ud til omklædningsrummene.

Dagen derpå siger Spillerforeningens formand, Mads Øland, at det er helt uacceptabelt, at sådanne scener kan finde sted, og at man skal udsættes for farlige situationer, når man bare passer sit arbejde.

»Det er jo mere held end forstand, at ingen kommer til skade. Men det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det kan foregå. Spillerne gør deres arbejde, og så bliver de mødt med jernrør og andre kasteskyts. Det er helt uacceptabelt, og klubberne er nødt til at gøre mere for spillernes sikkerhed,« siger Mads Øland til Spillerforeningens hjemmeside og fortsætter:

»Det er jo ikke første gang, vi ser den her slags scener. Så der er nogle tydelige sikkerheds-issues, som klubberne ikke har formået at løse endnu. Det er klubbernes medarbejdere, der løber rundt nede på grønsværen, og det er klubbernes ansvar at sikre dem ordentligt.«

Mads Øland mener ikke, det kan være rigtigt, at man skal frygte for at få et jernrør i nakken. Uanset om det er som spiller, tilskuer, reporter eller bolddreng, lyder det.

Viasats studie kom også i fare i forbindelse med optøjerne, så værterne Camilla Martin og Peter Kjær måtte fortrække til sikre omgivelser under stadion.

Spillerforeningen beretter, at der tages henvendelse til Divisionsforeningen omkring onsdagens strabadser i Parken.