Lyt til artiklen

FC Midtjyllands Pione Sisto drev i fredagens kamp gæk med FCN-spillerne med små snævre driblinger, temposkift og ikke mindst to afgørende mål. Han får dansk pas i januar og er i spil til både U21-landsholdets EM-trup og ikke mindst A-landsholdet. Superligaen har ikke set en troldmand af den kaliber, siden ægyptiske Mohamed Zidan snurrede forsvarere rundt for FCM i starten af 00’erne. BT spurgte en række profiler i FCM, hvad der gør Pione Sisto så speciel.

 

Jakob Poulsen:

- Jeg har aldrig spillet sammen med nogen, der kan det, som han kan. Han har et fantastisk temposkift. Hans driblinger er ikke noget, vi er vant til at se i Danmark og så endda fra en dansk knægt. Det er helt vildt. Vi har nogle afrikanske spillere, der også er utrolig dygtige individualister, men Pione er unik og kan nogle ting, som er ekstraordinære. Han er god at have på holdet. Man ved også, at hvis man går for hårdt på ham, så laver man let straffespark.

 

Kristian Bach Bak:

- Han kan de samme ting som Mohamed Zidan. Driblinger på tværs og får forsvarerne til at stå og ligne idioter. Han har noget helt specielt, men han er langt fra færdigudviklet. Han mangler stadig mange ting, som man måske ikke lægger så tydeligt mærke til. Han scorer to mål, han er en fremragende dribler. Jeg kan godt lide, at han tager det ekstra træk, og Duncan bliver sur over han ikke spiller bolden. Det er en del af hans spil. Men han har stadig meget at lære endnu, men heldigvis er han rigtig god til at lytte og lære.

 

Glen Riddersholm:

- En formel for at FCM klarer sig godt er, at vi har fået spillerne til at arbejde stærkt i et kollektivt koncept, som stadig giver dem en enorm frihed til at udtrykke sig med den kvalitet, de alle besidder. Vi skal arbejde som et hold, samtidig med at vi skaber det kreative rum til, at spillere som Pione kan udfolde sig. Jeg er sikker på, at vores landstrænerteam udmærket kender Pione og ved, hvad de skal gøre i forhold til U21-landshold og A-landshold.

 

Pione Sisto:

- Det er da skønt at blive sammenlignet med en spiller som Mohamed Zidan. Jeg husker jo, at jeg så ham som ung knægt. Men jeg forsøger at skabe min egen stil og være mig selv. Det var skønt at score to mål og mange ting lykkedes for mig, og det er jo det, jeg elsker ved fodbold. Jeg har selvfølgelig forbilleder som Messi, Cristiano Ronaldo og Eden Hazard hvor jeg ser, hvad de laver og forsøger at mixe det ind i mit spil.