Mandag blev Nicolai Stokholm matchvinder for FC Nordsjælland mod AGF, og efter kampen afslørede han, at han stopper karrieren, når hans kontrakt udløber til sommer.

Og man kan egentlig ikke bebrejde FCN-anføreren. Tirsdag bliver den erfarne fodboldspiller 38 år, og han har spillet på højt plan, lige siden han begyndte karrieren i Holbæk i 1996.


- Jeg kan vel godt melde ud, at jeg bliver 38 år i morgen og jeg forventer, at det her bliver min sidste sæson som fodboldspiller. Det har jeg det sådan set fint med. Jeg har to gode måneder tilbage, og så tager vi den derfra. Jeg afslutter mit studie (HD i organisation og ledelse, red) til sommer, og så skal der ske noget nyt, sagde Nicolai Stokholm, som fortalte, at han har været afklaret med sit karrierestop længe, og nu er det rette tidspunkt kommet til at melde det ud til offentligheden. 

Nicolai Stokholm lignede ellers ikke en spiller på vej på fodboldpension. Mandag aften dirigerede han sit hold til sejr over AGF, og han tog selv hovedrollen med et flot mål i anden halvleg. Efter en lang spurt ind i feltet modtog han bolden i høj fart og sendte den i mål bag AGF-målmand, Emil Ousager.

Nicolai Stokholm har været en helt afgørende faktor for FCN, som i 2012 blev overraskende vinder af Superligaen. Trods hans høje alder kaldte landstræner Morten Olsen ham for den bedste midtbanespiller i Superligaen.

Den rutinerede midtbanespiller har siden starten i Holbæk spillet i AB, OB, Viking FK og siden 2009 har han været en profil i FC Nordsjælland.