Var du en af dem, der havde trodset vinterkulden og mødte op på Right to Dream Park i går? Så gem billetten. Den kan gå hen og blive et samlerobjekt en gang. Der er nemlig ikke mange, der har et eksemplar.

Bare 586 blev der solgt, da Helsingør tog imod Horsens på FC Nordsjællands normale hjemmebane. Frost i banen havde tvunget oprykkerne ud af byen og ud til naboerne, og den tur var der ikke mange andre end spillere og trænere, der orkede at tage.

Forståeligt nok, mente Helsingørs Christian Lønstrup:

LÆS OGSÅ: Oprykkere dukket igen: Sikker sejr til Horsens

»Når man ser på alle de tilbud, man får hjemme i stuen, så er det nok ikke den mest sindsoprivende oplevelse, man kan vælge at tage ud og se os mod Horsens,« sagde han efter kampen.

Helsingør havde forberedt sig på, at opbakningen ikke ville være overvældende. Da klubben i sidste uge konstaterede, at underlaget på Helsingør Stadion var hårdt som sten, forsøgte man sig med forskellige løsninger. Blandt andet foreslog man at spille på det mere nærliggende Gentofte Stadion, men det levede ikke op til Superligaens kapacitetskrav, og en flytning af kampen til Horsens var også inde i overvejelserne. Det blev droppet, fordi det ville være konkurrenceforvridende.

LÆS OGSÅ Tilskuerkrise i Superligaen: Middagskamp sætter forfærdelig bundrekord

Derfor endte man med en løsning, som ifølge direktør Janus Kyhl var dømt til at skuffe:

»Vi talte om inden, om der kom over 500 tilskuere. Det gjorde der, så på den front var det positivt. Jeg tror, det havde været det samme for mange af holdene i Superligaen, hvis du må rykke hjemmebanen til et sted, hvor det tager 40 minutter at komme til i bil, og hvor de offentlige transportmuligheder er ganske vanskelige,« siger han.

Kyhl ønsker ikke at kritisere Divisionsforeningen for manglende samarbejdsvilje, men siger alligevel:

»For to uger siden så vores bane fin ud, men da der kom et temperaturfald, og Divisionsforeningen samtidig sagde til mig, at vi allerede der skulle garantere, at vi kunne spille på Helsingør Stadion, ellers ville vi blive taberdømt, så blev jeg nødt til at forholde mig til det,« siger han.

»Vi har gjort rigtig meget, og det er ikke nogen hemmelighed, at det her ikke er nogen drømmesituation for os. Det har været rigtig dyrt for os at flytte hertil. Prisen er mellem os og Nordsjælland, men jeg tror, at de fleste andre stadions i Danmark havde været billigere at spille på.  Det var sæsonens dyreste nederlag.«

ØVERST I ARTIKLEN KAN DU SE HIGHLIGHTS FRA OPGØRET MELLEM HELSINGØR OG HORSENS

Hos Divisionsforeningen fastholder direktør Claus Thomsen, at flytningen til Farum var den bedste løsning. Helsingørs forslag var ikke reelle alternativer, siger han, og på spørgsmålet, om hvorvidt kampen kan ses som et symbol på Superligaens tilskuerkrise, svarer han blankt ’nej’.

»I sidste sæson var der et fald i gennemsnittet, men en stigning i totalen. I år var der en stigning i gennemsnittet i efterårssæsonen på 5,5 procent, så nej, jeg synes ikke, vi har en tilskuerkrise,« siger han til BT.

Kampen mellem Helsingør og Horsens endte 2-0 til udeholdet. Det giver Horsenes tre vigtige point i kampen om at komme med i slutspillet og dermed overleve, mens FC Helsingør efter to nederlag i de to første kampe holder fokus på holdets udvikling:

»Vi skal peake om halvanden til to måneder,« siger Christian Lønstrup