Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er svært at trække tilskuere til en hjemmebane, der ligge 40 minutter væk i bil og i øvrigt ikke er ens egen¨.

Det beviste FC Helsingør, der søndag middag havde lejet FC Nordsjællands stadion Right to Dream Park til kampen mod Horsens, fordi deres egen plæne var frossen.

Sølle 568 tilskuere kunne de sammen med dagens modstander tiltrække, og dermed slog de med længder deres egen og Superligaens bundrekord for sæsonen 1.074, som blev sat i november sidste år mod AaB.

Da FC Helsingør i sidste uge konstaterede, at underlaget på Helsingør Stadion var hårdt som sten, forsøgte man sig med forskellige løsninger. Blandt andet foreslog man at spille på det mere nærliggende Gentofte Stadion, men det levede ikke op til Superligaens kapacitetskrav, og en flytning af kampen til Horsens var også inde i overvejelserne. Det blev droppet, fordi det ville være konkurrenceforvridende.

Selv om tallet er frygtelig lavt for en kamp i landets bedste række, er der dog stadig langt ned til det laveste tilskuertal i Superligaen. Den rekord har B93 stadig fra de i 1999 tabte 0-5 til Viborg for 180 tilskuere - hvis man altså ser bort fra de kampe, der er blevet spillet helt uden tilskuere.

Andre læser også