Randers-træner, Colin Todd, fik smerter i brystet på holdets træningslejr i sidste uge. Nu skal han gennemgå en bypass-operation, men direktør Jacob Nielsen forventer alligevel, at er Todd tilbage på sidelinjen om en måneds tid.

Randers FC smed lørdag formiddag en mindre bombe, da pressemeddelelsen om Colin Todds sygemelding blev sendt ud. Den britiske træner skal igennem en operation i hjertet. En såkaldt bypass-operation.

Randers-direktør, Jacob Nielsen, har kendt til Todds problemer i en uges tid. Det begyndte på holdets træningslejr i sidste uge.

- Han fik nogle smerter, eller det han kalder for 'heartburn', hvor han følte sig dårligt tilpas. Det var blandt andet på vores træningslejr. Han var heldigvis mand nok til at konsultere vores læge, og så fik han foretaget nogle tests, siger Jacob Nielsen.

En bypass-operation udføres for at hindre forsnævringer ved hjertet, som kan føre til blodpropper. Efter operationen er Colin Todd væk fra træningen og arbejdet i Randers i mindst en måned.

Spillerne fik første besked om Todds alvorlige operation lørdag formiddag kort før pressemeddelelsen blev sendt ud.

- Vi fik at vide, at det havde stået på et stykke tid, men vi vidste det ikke på træningslejren. Smerter kan jo være alt muligt, så der var heller ikke nogen grund til at melde noget ud, før de var sikre, siger forsvarsspiller Chris Sørensen. 

- Det er rigtigt ærgerligt. Og så en dag før sæsonstart. Men der er ikke noget, der er vigtigere end helbredet, så han skal bare koncentrere sig om at komme hurtigt tilbage, fortsætter han.

Thomas Thomasberg overtager som midlertidig cheftræner i Randers FC, som begynder forårssæsonen søndag med en vigtig kamp mod Viborg kl. 14.00.

- Der er ikke så meget, der vil forandre sig, for vi har stadig den samme måde at spille fodbold på, og det ændrer sig ikke ved, at Colin ser os i TV i stedet for. Vi skal ud og udføre det arbejdet, vi har øvet os på, siger Chris Sørensen.

Samme holdning har Jacob Nielsen.

- Det er det samme trænerteam og de samme spillere. Jeg føler ikke, at der er den store forandring i det. Vi må få det bedste ud af situationen, og det overlader vi trygt til Thomas Thomasberg. Han har været her i et halvt år, og han kender Superligaen på godt og ondt, siger Jacob Nielsen.

Bypass-operationer er forbundet med en vis risiko. Det er Jacob Nielsen klar over, men han forventer og håber, at han har Colin Todd tilbage på sidelinjen om en måneds tid.

- Vi ser positivt på det, og det gør Colin også. Det må tage den tid, det tager. Vi må væbne os med tålmodighed.

Colin Todd er en vellidt træner både blandt publikum og i truppen i Randers. Chris Sørensen ser én positiv ting ved, at Colin Todd tager en kort pause fra sidelinjen.

- Vi slipper da for, at den gamle gnavne mand står og brokker sig på sidelinjen. Det må vi nyde et stykke tid, siger Sørensen med velmenende grin.

- Vi ønsker ham rigtig meget held og lykke, og så gælder det bare om at få ham tilbage så hurtigt som muligt.