Det er et halvt år siden, han kom til FC København.

Men Viktor Fischer er allerede den altoverskyggende fanfavorit i Parken. Den slags bliver man med personlighed, udstråling og flot fodboldspil. Viktor Fischer er i dén grad leveringsdygtig i det hele.

Søndag eftermiddag gik Fischer fra helt til superhelt for FC Københavns tilhængere, da han sendte dem i den syvende himmel med først et oplæg og siden en scoring til henholdsvis 2-1 og 3-1 i en for københavnerne længe ventet derbysejr over Brøndby.

Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Fansene var euforiske, og det samme var Fischer, der endelig fik lov til at smage sejrens sødme mod den helt store rival.

»Det var superfedt og en forløsning for os at endelig at gå sejrrigt ud af topbraget i Danmark. Det er første gang, jeg mærker at være på toppen af Superligaen,« siger Fischer.

»Den måde, et stadion og en by samles på og eksploderer, som det især gør ved 3-1-målet, hvor det er en forløsning for hele stadion. Det er outstanding,« fortsætter en glad FCK-helt.

Fischer er på rekordtid blevet den mest populære mand i Parken. Den småflabede offensivspiller har alle de elementer, fansene ønsker - og de betaler tilbage ved kasse 1, når aarhusianeren enten søger dem eller glæder dem.

»Det betyder rigtig meget for mig at have den connection med fansene,« siger Fischer, der dog også mærker, at Parken er ved at omfavne hans holdkammerater.

»Det er fedt. Vi gror hele tiden, og der er flere spillere, som fansene er ved at tage til sig. Sidste år havde jeg en  fornemmelse af, at det meget lå på et par spillere, men i år er der flere spillere, som fansene tager til sig. Vi er mange om det nu. Det skal vi fortsætte med. Det drejer sig ikke bare om, at jeg er meget vellidt. Det er der flere spillere, der er ved at være. Det kan man mærke, og det er også med til at løfte os,« fastslår han.

Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

En af de spillere er Nicolaj Thomsen, som udnyttede Fischers assist til at score FC Københavns vigtige mål til 2-1. Og kantspilleren roser holdkammeraten og fanfavoritten til skyerne.

»Han er utrolig vigtig. Det kunne man mærke allerede, da han kom til klubben. Viktor kommer ind og er en type, der kan løfte et helt hold. Han har den her fede energi som person både på og uden for banen, så han løfter andre. Og så siger det sig selv, at en spiller med så store kvaliteter, der kan være kampafgørende stort set hver gang, løfter et helt hold. Han har været forrygende i sin første tid i FC København,« siger Thomsen, der mener, at typer som Fischer er præcis, hvad FCK har sukket efter.,

En kombination af forskellige menneske- og fodboldtyper spiller rigtig godt sammen. Der er plads til de lidt mere udadvendte typer og fanfavoritter. Det er rigtig fedt, og det har vi måske manglet,« fortsætter Thomsen.

Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Nu har både Thomsen og Fischer håneretten i forhold til Brøndby efter over et år på den anden side. Men hvor 'Løvernes' fans sikkert har tænkt sig at gøre heftigt brug af den, kommer målscorerne ikke til at gøre det samme.

»Jeg synes faktisk, Brøndby var gode sidste år, og de har stadig et godt hold. Jeg tror, vi kommer til at følges ad hele sæsonen, så det er med at passe på. Det er en rigtig fed rivalisering mellem de to klubber, men det er med at have respekt for hinanden også,« slutter Fischer.

Den store mand i FC København lige nu.