Alexander Zorniger er fyret i Brøndby. Og den bombe har der været optakt til i et godt stykke tid.

For tyskeren har længe været ‘dead man walking’ på Vestegnen. I kulissen har klubejer Jan Bech Andersen arbejdet på at finde en afløser for Alexander Zorniger i flere måneder.

Kasper Hjulmand er ifølge B.T.s oplysninger manden, som Jan Bech Andersen har sat alle sejl ind på at få til Brøndby som afløser for Alexander Zorniger, og den jagt er ikke bare startet i kølvandet på mandagens fyring af den tyske chef.

Den har været i gang siden slutningen af 2018, hvor Jan Bech Andersen begyndte at gå hårdt ind på at overtale Kasper Hjulmand til at komme til Brøndby.

Alexander Zorniger.
Alexander Zorniger. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Jan Bech Andersen har ifølge B.T.s oplysninger været i kontakt med Kasper Hjulmand ad flere omgange i slutningen af efteråret, hvor også daværende sportsdirektør Troels Bech var en del af arbejdet med at lokke Kasper Hjulmand til de blå-gule.

Kontakten mellem Jan Bech Andersen og Kasper Hjulmand er da også fortsat ind i det nye år, og Brøndby-ejeren går nu all-in på at få sin ønsketræner til klubben.

Om det så også er Kasper Hjulmands store ønske at skifte FC Nordsjælland ud med Brøndby, er mere tvivlsomt. Den 46-årige træner med et dansk mesterskab på cv’et drømmer om at få endnu et eventyr i udlandet - og tage imod en af de muligheder, der ikke dukker op hver eneste dag.

Og også her har Kasper Hjulmand flere muligheder for at finde en ny arbejdsgiver.

Jan Bech Andersen.
Jan Bech Andersen. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Det betyder ikke, at Jan Bech Andersen og Brøndby giver op i jagten. Tværtimod. Men Brøndby må i hvert fald vente med at få sin permanente trænerløsning på plads, hvis de vil have Kasper Hjulmand.

Han har først kontraktudløb med nordsjællænderne til sommer, og det vil koste 15 mio. kr. at købe Hjulmand fri af kontrakten i FC Nordsjælland. De penge lægger Brøndby næppe, men 'mission Hjulmand' vil stadig fortsætte med håbet om at ansætte ham til sommer.

Kasper Hjulmand er en eftertragtet herre. I efteråret takkede han først nej til Rosenborg, inden et muligt skifte til den belgiske storklub Anderlecht røg i vasken i de sidste timer. Nu håber Brøndby, at man med tålmodighed og ekstrem flirt kan lokke Hjulmand til at tage jobbet efter Alexander Zorniger.

Men først skal de finde en midlertidig løsning, og den melder Brøndby senest ud onsdag, har Ebbe Sand fortalt på et pressemøde.