Det er udelukkende sportslige resultater, som ligger bag fyringen af Peter Sørensen, siger administrerende direktør i AGF, Jan Christensen.

Det fortæller AGF-direktøren på aftenen, hvor AGF har valgt at fyre Peter Sørensen fra jobbet som cheftræner for AGF. Der har ellers de seneste par dage været ballade omkring Peter Sørensens ledelsesstil og mandskabsbehandling. Beslutningen om at fyre Peter Sørensen er truffet af bestyrelsen, ledelsen og sportschef Brian Steen Nielsen, som alle var enige om, at Peter Sørensen måtte gå på grund af for dårlige resultater, fortæller Jan Christensen.

Har det haft nogen indflydelse på jeres valg, at der har været ballade omkring Peter Sørensen de seneste par dage?

- Nej. Dét, der sker i aften, minder for meget om det, der skete i de sidste fire kampe i efteråret, som kommer på ryggen af en pointhøst i 2013, som simpelthen har været for lav i forhold til, hvad vi mener vores trup burde kunne præstere.

Så det er kun de sportslige resultater, som ligger til grund for denne fyring?

- Ja

For to uger siden sagde du, at du ikke ville gå i panik, hvis resultaterne ikke var der efter to kampe.

- Ja, det var også min hensigt, men man har en beslutning, indtil man tager en ny, og vi synes desværre ikke, at det vi så på banen i aften (mod AaB, red) så væsentligt anderledes ud, end det vi så i de sidste fire kampe i 2013. Vi tager ikke beslutninger på baggrund af, hvad jeg har sagt i en avisartikel. Vi tager beslutninger på baggrund af, om der er tillid til, om Peter kan løse opgaven. Og så bliver jeg nødt til at konstatere, at jeg har sagt noget for et par uger siden, som ikke lever op min beslutning. Det var min holdning på det tidspunkt.

Var det så fordi, det var så grelt, det du så i aften?

- Vi fik præsenteret en plan af Peter Sørensen og Brian Steen Nielsen efter efterårssæsonen, hvor vi heller ikke var tilfredse. De kom med den her plan, som de gik i gang med at implementere i opstarten, og der synes jeg ikke, at det har været tydeligt nok i vores træningskampe, at det gik den rigtige vej, og jeg synes i særdeleshed ikke, at vi i kampen mod AaB havde bevæget os tilstrækkeligt.

Hvem har været med til at træffe beslutningen om at fyre Peter Sørensen, og hvordan forløb det?

- Det er der ikke nogen grund til at få ud i pressen. Det er en enig ledelse, bestyrelse og sportschef, som står bag beslutningen.

Har Brian Steen Nielsen været med på råd?

- Ja.

Hvilken indflydelse har det haft på dig, at der har været ballade omkring Peter Sørensen på det seneste?

- Det er irrelevant. Jeg tager en beslutning på baggrund af de resultater, vi har skabt. Jeg mener ikke, det tjener noget formål at diskutere, hvad Peter har sagt eller ikke sagt. Han er ikke træner hos og længere, og derfor fokuserer vi på den næste kamp, som er på lørdag.