AaB spillede sig op på førstepladsen i Superligaen, efter sæsonens flotteste og mest underholdende kamp mod FC Midtjylland.

Superligaen 2013-2014 står i jydernes tegn. Det slog FC Midtjylland og AaB fast, da de som 1'er og 2'er i Superligaen leverede en forrygende og underholdende kamp, hvor begge hold viste det bedste af sig selv.

AaBs mange talenter brillerede i første halvleg, FCMs talenter gjorde samme i anden halvleg, og til sidst tog AaB sejren på 3-2 og dermed førstepladsen i Superligaen med kun otte kampe tilbage i sæsonen.

Allerede i kampens første halve time blev et udsolgt stadion i Herning forkælet med tre flotte scoringer. Først var det FCMs Sylvester Igboun, der gjorde det til 1-0, da han vippede bolden op i krogen med ydersiden. Kort efter sendte Nicolaj Thomsen bolden i mål i den anden ende via den ene stolpe.

Chancerne og det forrygende spil fortsatte i højt tempo. Kasper Kusk ramte overliggeren, Anders Due sparkede et flot frispark lige forbi den ene stolpe, og Marco Larsen havde et flot hovedstød i den anden ende, som ikke blev præcist nok.

Det var AaB som imponerede mest i første halvleg med hurtigt og effektivt angrebsspil. Lukas Spalvis, Kasper Kusk, Nicolaj Thomsen og Kasper Risgård splittede FCMs defensiv ad, og det var således fortjent, at Lukas Spalvis kunne bringe udeholdet i front 2-1.

I anden halvleg ændrede magtforholdet sig i kampen. Hjemmeholdet fik bedre styr på organisationen, så AaB ikke længere kunne kombinere sig igennem i samme grad. Det blev til flere store chancer til hjemmeholdet, hvoraf Morten Duncan Rasmussen brændte en stor chance, da han blev bragt lidt ud af balance i afslutningsøjeblikket fra midten af feltet.

Det var derfor fortjent, at Petter Andersson udlignede for hjemmeholdet i en periode, hvor hjemmeholdet havde momentum.

Bedst som man troede, at FCM ville sætte trumf på og manifestere sig som førerulv i Superligaen, slog AaBs Lukas Spalvis til igen. Et indlæg fra AaBs venstre side blev ikke blokeret, og da Spalvis satte foden frem, var han heldig at træffe den helt perfekt og score sit andet mål.

Superligaen får fra tid til anden kritik for at have et lavt niveau. Lørdagens topbrag var et eksempel på, at dansk fodbold har et højt topniveau, og at det er de to jyske hold, FC Midtjylland og AaB, som for en stund har overtaget magten fra københavnerne Brøndby og FC København.

AaB fører Superligaen med 46 point. FC Midtjylland ligger lige efter med 45 point, og FC København på tredjepladsen med 36 point. FC København møder søndag Sønderjyske i Parken.