44 procent af unge, danske kvinder sover en eller flere gange om ugen med mascara, viser en ny undersøgelse. Det kan få konsekvenser for dine øjenvipper, fortæller kendt makeupartist.

Eyeliner, rouge og pudder. Danske kvinder smukkeserer sig med mange forskellige produkter, og det kan være lidt af en opgave at få taget det hele af hver dag, inden sengen kalder. Men det sker heller ikke altid.

En ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har udarbejdet for BTMX, viser nemlig, at 44 procent af kvinderne i alderen 19-29 år en eller flere gange om ugen lader mascaraen blive på vipperne, når de lægger sig under dynen.

Den tendens kan være rigtig usund for kvinderne:

»Man skal absolut ikke sove med mascara på hver dag. Absolut ikke. Vipperne skal renses, så hårsækkene får fugt og næring, siger kendisfrisør og makeupartist,« Dennis Knudsen.

Han påpeger, at hvis man besøger Ole Lukøje med mascaraen på, skal man tage den af næste dag. For fylder man gang på gang et nyt lag farve på vipperne, kan mascaraen nemlig klumpe, og det kan have den konsekvens, at hårene falder af.

»Klumper mascaraen, kan håret sætte sig fast i en anden klump, og så kan klumpen trække håret i en så skæv retning, at det river håret ud af hårsækken«, siger Dennis Knudsen.

Han forklarer, at øjenvipper vokser langsommere end hår på hovedet, og derfor kan du risikere at gå uden fuldtallige hår på øjenlågene i flere måneder, før det er vokset ud igen.

Dennis Knudsen påpeger dog, at der ikke sker noget ved at beholde mascaraen på en gang imellem, men så skal man til gengæld også huske at børste vipperne igennem inden, så man er sikker på at få redt eventuelle klumper ud.

»Jeg kender en masse kvinder, der sover med mascaraen på, og jeg forstår det godt. Om aftenen kan man jo være dødhamrende træt og ikke overskude det«, siger Dennis Knudsen, der også påpeger, at nogle måske beholder krigsmalingen på, fordi de ikke vil lade flirten se dem helt ”nøgne” i ansigtet.

Men hvis det er dét, der handler om, har makeupartisten også en løsning:

»Så vil jeg anbefale, at man farver sine øjenvipper permanent«, siger han.

Hvis det ikke handler om farverne på dine vipper men længden og volumen, vil det – hvis det endelig skal være – være bedst at overnatte iført en vandfast mascara, råder Dennis Knudsen.