Har du endnu ikke pakket fødderne ud af forårets sko, så er det nu, du skal gøre det. Termometret sniger sig op på 25 grader i de kommende dage, og så skal fødderne luftes i lækre sandaler.

Derfor får du hård hud

Hård hud er hudens måde at reagere på, når der kommer et for stort tryk eller for meget friktion under fødderne. Så længe der kun er normale belastninger på din fod, så vil du have en blød og jævn normal hud. Får du hård hud er det altså naturens normale reaktion på unormale tryk- eller friktionspåvirkninger. Dårligt fodtøj, spidse sko eller høje hæle kan give uhensigtmæssigt meget hård hud, som det er vigtigt at behandle.

Sådan forebygger du hård hud

1) Giv dine fødder et minuts opmærksomhed hver dag

2) Undersøg dine fødders tilstand, når du tørrer dem efter badet - er der tendens til hård hud nogle steder? Har du svamp mellem tæerne? Og hvad med ligtorne?

3) Forebyg hård hud – hver dag Blødgør fødderne i badet og skrub derefter de områder, hvor du har størst tendens til hård hud med en hård neglebørste

4) Smør fødderne ind i creme hver aften - for eksempel når du går i seng Smør godt på fodsåler og rundt om hælene og kun lidt på føddernes overside. Men smør aldrig mellem tæerne. Her er der rigelig fugtighed, til at holde huden blød og smidighed. Creme mellem tæerne vil danne kager af døde hudceller og creme.

5) Massér dine fødder et minut hver dag - for eksempel foran fjernsynet. Det holder leddene bøjelige og velfungerende

6) Gå så ofte som muligt i sokker eller bare tæer - så er foden ikke udsat for unødigt tryk fra sko og sandaler

7) Vurdér dit fodtøj - er det ordentligt? Får du hård hud på tæerne eller på fodens sider, kan det være, fordi du går i for spidse eller smalle sko.

8) Gå eventuelt til en fodterapeut - en ekspert kan hjælpe med at fjerne den hårde hud ordentligt. Samtidig kan eksperten give dig råd om, hvilket fodtøj, der passer bedst til netop din fod.

Netdoktor.dk: Sådan fjernes hård hud og ligtorne

Netdoktor.dk: Derfor får du nedgroede negle 

Alt om fødder på Netdoktor.dk