Dagens Medicin kårer hvert år Danmarks bedste hospital på en række forskellige indsatsområder. På baggrund af tal for behandlingskvalitet, som er indberettet til kliniske databaser, har Dagens Medicin bedømt landets sygehuse på 34 forskellige former for kræftbehandling.

Kortere ventetid og godt samarbejde mellem afdelinger har i år givet pladsen til et bestemt syghus. Det er særligt patienttilfredshed og den faglige kvalitet, som har givet dem prisen.

OPRET ABONNEMENT PÅ BT PLUS HER og se hvilket syghus, der i lørdags blevet kåret som Danmarks bedste kræftsygehus. Du får også en oversigt over landets bedste kræftbehandlinger til blandt andre bryst, tarm, testikel - og lungekræft.

Det får du:

  • Artiklen 'Landsdækkende undersøgelse: Her finder du de bedste kræftbehandlinger'
  • Grafikken 'De bedste til kræftbehandling - top 3'

For andet år i streg blev Vejle Sygehus lørdag d. 3. december kåret som Danmarks bedste kræftsygehus.

Kortere ventetid og godt samarbejde mellem afdelinger har igen sikret Vejle Sygehus prisen som det bedste kræftsygehus i landet.

Ud af 34 forskellige behandlinger gik prisen for den samlet set bedste kræftbehandling for andet år i streg til Vejle Sygehus. Det er særligt patienttilfredshed og den faglige kvalitet hos Vejle Sygehus, som har givet dem prisen, forklarer sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen.

»Vi har vundet prisen, fordi vi har en korpsånd – vi vil gerne gøre os umage og sørge for, at patienterne har det godt,« siger Helle Adolfsen.

Dagens Medicin kårer hvert år Danmarks bedste hospital på en række forskellige indsatsområder. På baggrund af tal for behandlingskvalitet, som er indberettet til kliniske databaser, har Dagens Medicin bedømt landets sygehuse på 34 forskellige former for kræftbehandling. Om Vejle Sygehus skriver Dagens Medicin, at ”et unikt samarbejde mellem de forskellige specialeområder har reduceret ventetiden til behandling og skabt smidige forløb for brystkræftpatienterne.”

Rigshospitalet på chokplads

Vejle Sygehus udmærker sig også med den bedste behandling indenfor brystkræft. På ranglisten rykker Odense Universitetshospital fra en fjerde- til en anden-plads, mens Aarhus Universitetshospital fastholder sin tredje-plads over bedste kræftbehandling. Til gengæld indtager Rigshospitalet en chokplads som nummer syv over bedste kræftsygehuse – men tilbyder dog flere former for kræftbehandling end eksempelvis Vejle Sygehus. Det er kun sygehuse, der behandler mindst syv ud af otte af de mest almindelige kræftsygdomme som brystkræft, lungekræft, tarmkræft, prostata- kræft, modermærkekræft, lymfom, neurologisk kræft og livmoderkræft samt smertelindrende behandling af kræftpatienter, der bliver bedømt.

Hos Vejle Sygehuse har de arbejdet aktivt for at nedbringe unødvendig ventetid for patienterne og forsøgsordninger med en patientansvarlig læge. Og det har givet positive resultater hos patienterne, hvor over halvdelen er meget tilfredse med deres behandling, forklarer Helle Adolfsen:

Medarbejderne blev glade

»Vi har et unikt samarbejde mellem afdelingerne, så patienterne er i fokus, lige fra de bliver henvist til hospitalet til undersøgelse, diagnosticering, behandling og efterbehandling.«

Prisen som årets bedste kræfthospital tager Helle Adolfsen med ophøjet ro. At Vejle Sygehus igen bliver tildelt den prestigefyldte pris, kan til gengæld mærkes på medarbejderstaben, som er stolte og glade for at arbejde på Vejle Sygehus, forklarer den sygefaglige direktør.

De bedste kræftbehandlinger