Hvad gør du, når du står midt i livet og bliver skilt? Hvordan genfinder du kærligheden, hvis du ikke orker at gå ud eller netdate? Se hvordan Tanja Løper Riise igen fandt kærligheden efter sin skilsmisse. Du får desuden ekspertens bedste råd til til dating.

Hvad gør du, når du står midt i livet og bliver skilt? Hvordan genfinder du kærligheden, hvis du ikke orker at gå ud eller forsøge dig med netdating?

I 2010 blev 37-årige Tanja Løper Riise skilt fra sin mand gennem 12 år. Hun var afklaret med situationen, da skilsmissen havde ulmet under overfladen i et stykke tid. Derfor følte hun sig også klar til at leve livet som enlig mor til parrets fælles datter i en treværelses lejlighed – uden en ny mand i sit liv.

Opret abonnement på PLUS og læs hele historien om, hvordan Tanja Løper Riise genfandt kærligheden efter sin skilsmisse. Du får desuden Skilsmissecoach Mette Hinnerskovs bedste råd til dating.

Modtag det ugentlige nyhedsbrev fra BT PLUS her.


Hvad gør du, når du står midt i livet og bliver skilt? Hvordan genfinder du kærligheden, hvis du ikke orker at stå nede på den lokale kro eller forsøge dig med netdating?

I 2010 blev 37-årige Tanja Løper Riise skilt fra sin mand gennem 12 år. Hun var afklaret med situationen, da skilsmissen havde ulmet under overfladen i et stykke tid. Derfor følte hun sig også klar til at leve livet som enlig mor til parrets fælles datter i en treværelses lejlighed – uden en ny mand i sit liv.

»Min krop sagde, at det var slut, og jeg tænkte, at jeg godt kunne være alenemor. De første måneder var tanken også bare, at vi kun skulle være min datter og mig,« siger Tanja Løper Riise.

En tanke, der ikke er ualmindelig, når man lige er blevet skilt, forklarer Mette Hinnerskov, der er skilsmissecoach og til daglig beskæftiger sig med at rådgive folk i forbindelse med skilsmisser.

»Der er rigtig mange, der tænker, at de ikke orker at skulle ud at finde en ny. Derfor beslutter de også, at børn og familie ikke skal involveres i, hvem der bliver datet,« siger hun og forklarer, at flere alligevel begynder at lede efter kærligheden igen, selvom de siger noget andet.

Tanja Løper Riise orkede som mange andre ikke at skulle finde en ny kæreste efter en skilsmisse. Men kærligheden var meget tættere på, end hun troede. 
Tanja Løper Riise orkede som mange andre ikke at skulle finde en ny kæreste efter en skilsmisse. Men kærligheden var meget tættere på, end hun troede.  Foto: Henning Bagger
Vis mere

Dating

Idéen om at være enlig mor varede heller ikke ved for Tanja Løper Riise, der hurtigt begyndte at kede sig hjemme i sin treværelses lejlighed i Aalborg, når datteren var på besøg hos faderen.

Derfor begyndte hun nogle måneder efter skilsmissen at afsøge, hvilke muligheder der var for en singlemor. Og i moderne tider som disse er det ikke småt med muligheder inden for onlinedating, Tinder og lignende, forklarer Mette Hinnerskov.

»Der er så mange muligheder for at finde en date, og selv når man er på arbejde, kan man hurtigt gå ind på diverse hjemmesider og tjekke, om nogen har skrevet,« siger skilsmissecoachen.

Singlelivet

Tanja Løper Riise begyndte at tage på flere dates, men der var ikke det store held med nogen af fyrene.

»Jeg forsøgte mig med onlinedating, og jeg var da også ude på et par dates. Men der var ikke rigtig nogen, der levede op til det, de skrev,« forklarer hun.

»Nogle af mine veninder forsøgte også at parre mig med fyre, de kendte, men det rigtige match var der aldrig.«

Der skulle dog ikke gå længe, før en pil ramte den enlige mor fra Aalborg i hjertet. Og skuddet kom fra en kendt, men uventet vinkel.

Vennen

I efteråret 2010 begyndte hun at skrive og snakke en del med en gammel bekendt, Michel, der ligesom hende også var blevet single. Det skulle vise sig, at de to faldt pladask for hinanden, selvom det ikke skete uden en vis skepsis hos Tanja Løper Riise.

»Jeg var nervøs for at ødelægge vores venskab, hvis nu det ikke fungerede. Men han er så dejlig, og jeg tænkte, ’hvo intet vover, intet vinder’,« forklarer hun.

Inden da var Tanja Løper Riise dog først blevet inviteret med til hans udnævnelse som sergent i søværnet. På dette tidspunkt havde hun endnu ikke tænkt i kærlighed – stik modsat Michel Løper Riise.

»Han vidste, jeg var vild med mænd i uniformer, og det udnyttede han åbenbart på det groveste,« griner Tanja Løper Riise, der tog af sted med Michels far og bror til udnævnelsen.

»Jeg troede bare, vi skulle hygge som venner, men det viste sig, at han havde en bagtanke. Og jeg endte med aldrig at flytte hjem igen, efter jeg havde besøgt ham,« siger hun grinende.

Tanja Løper Riise og Michel Løper Riise er derfor også flyttet sammen i Ulsted øst for Aalborg og er desuden blevet gift og har fået to drenge sammen.

Guide: Seks råd til at date igen efter en skilsmisse


Skilsmissecoach Mette Hinnerskov har selv oplevet at blive skilt og siden mødt kærligheden igen. Hun har desuden skrevet to bøger om skilsmisse. Her giver hun de bedste bud på, hvordan du kommer videre og genfinder kærligheden efter en skilsmisse.

1. Lad ikke datinglivet styre din hverdag
Det er nemt at lade sig rive med af både negative og positive oplevelser og ikke mindst forventninger til datinglivet. Brug mest energi på at få dit nye liv som single til at fungere. Brug tid på noget, der giver dig energi.

2. Grundregler for dating
Fastsæt tre regler, der skal være dine grundregler for at date. Skal du altid mødes på udebane? Hvor mange vil du skrive/date med på én gang? Hvor ofte må du tjekke mails/sms? Hvor lang tid af gangen må du være online?

3. SMS og telefon
Gør det til en vane at mødes hurtigt. Man kan skabe så mange forventninger via søde sms’er og beskeder om alt det I evt. kan opleve sammen, holdninger til livet osv. Det ændrer dog ikke ved, at den fysiske tiltrækning skal være til stede, og det ved du ikke, før du mødes.

4. Brug tid på både for- og fremtidsværdier
Lær af din skilsmisse, og brug den konstruktivt i forhold til dit næste forhold. Hvad gik galt? Hvad skal du tage med dig til næste parforhold? Hvad skal du personligt gøre anderledes og bidrage mere med i dit næste forhold?

5. Nyd nuet og undgå at lave en falsk historie
Specielt kvinder er gode til at digte en historie om, hvordan fremtiden vil forme sig med den nye kæreste, men ingen kan jo vide, hvad fremtiden bringer. Brug derfor hellere tiden på at nyde forelskelsen og hinanden uden at gå for hurtigt frem. Måske er I noget for hinanden, måske er I ikke – uanset hvad der sker, kan ingen tage de gode dage fra dig.

6. Børn og ny kæreste
Involver ikke dine børn, før du er så sikker som du kan blive på, at du og din kæreste skal være sammen længe. Husk at du har haft god tid til at lære din nye kæreste at kende, så selvom du måske har lyst til at gå hurtigt frem, når først din kæreste har mødt dine børn, så respekter og accepter at dine børn nok har brug for tid til at lære din kæreste at kende. Husk ikke mindst, at det ikke er dine børn, der har bedt om et nyt menneske i deres liv, så gå frem i et tempo, hvor de kan følge med. Det kommer dig hundrede gange igen på et senere tidspunkt, hvis alle parters behov er tilgodeset.