De fleste mennesker husker tydeligt den første gang, de havde sex, men det er nok de færreste mennesker, der er klar over, at debuten kan sætte standarden for resten af sexlivet. På jorden bag en busk en våd aften i byen eller i drømmesengen i skæret fra de tændte duftlys.

Den første seksuelle oplevelse har mange afskygninger, men et er sikkert, og det er, at vores første samleje er noget, der følger de fleste mennesker hele livet, og som vi altid husker.Den første gang er en nøglebegivenhed på mange måder, mener sexolog Katrine Berling

Med B.T. Plus får du:

-Gode råd til unge, der står foran sexlivet og råd til deres forældre

-Læs de kendtes sjove, pinlige og romantiske historier om deres sexdebut (bl.a. Denice Klarskov, Claire Ross Brow, Mads Christensen og Lina Rafn).


I forhold til USA er vi i Danmark hurtige til at lade teenagere sove sammen. Det skal forældrene bare bygge videre på. Det kan være ubehageligt at tale sex med børnene, for det bliver enten klamt eller formynderisk. Men en far kan sige til sin søn, at han ikke skal presse pigen og en mor og en datter kan også sagtens tage en snak om, hvordan den unge pige skal behandle en mand og for eksempel give et ordentligt blowjob.

Gør sex til noget naturligt for din teenager og gem samtidig dine egne bekymringer. Du må ikke sige ”Husk kondom” eller ”Pas nu på” i hver anden sætning, men giv i stedet indtryk af, at du er der for den unge, når de får brug for det.

Du kan sagtens købe kondomer til de unge. Det giver et signal om, at du er klar over, at du ved, hvad du gør, men at du samtidig opfordrer dem til at passe på. Men det er ikke det primære, for teenagere ved godt, at de skal beskytte sig under sex. Der er nok af kampagner, der informerer de unge om, at de skal huske beskyttelse. Udfordringen er snarere det indtryk af, hvad de skal kunne i en tidlig alder, som de får fra pornoen verden. Sig til dem, at de er helt naturlige, og at deres kønsdele ser ud som de skal, og hvis de kommer ud i en situation, hvor de føler sig pressede, så er de velkomne til at ringe til dig. Ved ikke at formane hele tiden er du en sejere forælder i dine børns øjne.

Husk åbenheden og det at tale om sex. De unge skal kunne komme til jer med spørgsmål om prævention eller kønssygdomme, og husk, at I som voksne hverken kan eller skal forhindre de unge i at have sex.