Der er stort set ikke et sted i det danske land, hvor man ikke bryder hovedet med store opgaver i disse dage.

Men specielt de danske rejseselskaber må nok kigge langt efter søvnen efter de seneste dages udvikling.

Selvom optimismen eksempelvis er stor hos den administrerende direktør hos Bravo Tours, Peder Hornshøj, så erkender han, at dagens melding om at fraråde udrejsning fra Danmark samt de lukkede grænser fra lørdag middag giver en stor opgave.

»Vores udfordring nu bliver at få vores gæster hjem på den bedst mulige måde. Meget af det er allerede planlagt, og de vil komme hjem over de næste to-tre dage,« siger han til B.T.

Han fortæller, at det drejer sig om omkring 2000 danskere, som lige nu er på ferie med Bravo Tours rundt omkring i verden.

Regeringen valgte først fredag eftermiddag at fraråde alle rejser til alle steder i verden i en måned frem til 2. Påskedag den 13. april.

Blot tre timer senere kunne Mette Frederiksen så fortælle planen om, at alle de danske grænser vil blive lukket lørdag middag klokken 12.00.

Danskere kan stadig krydse grænsen, men også det bliver frarådet.

»Nogen af dem kommer faktisk hjem allerede i dag, men der er selvfølgelig også nogle tilfælde, hvor det bliver noget mere kompliceret, og der kan gå en uges tid,« siger Peder Hornshøj.

Opdateres...