Midt i færdiggørelsen af det skandaleombruste kæmpehospital, der er udskudt flere gange, skifter projektet direktør.

Den nuværende projektdirektør, Niels Uhrenfeldt, meddeler, at han stopper i løbet af 2022, hvor han ønsker at gå på pension. Det oplyser Region Nordjylland.

»Tiden er kommet til, at nye kræfter skal tage over og køre projektafdelingen videre,« siger Niels Uhrenfeldt.

Direktøren har stået i spidsen for byggeriet siden første spadestik i oktober 2013, der skulle have været færdig i 2020 – nu overhales Uhrenfeldt altså af sin egen pension og når ikke at færdiggøre projektet selv.

Han fortæller til B.T., at der var planen, han først skulle gå på pension, når sygehuset stod færdigt. Alligevel giver han udtryk for, at han har det okay med at slutte, inden den røde snor er klippet.

»Det er ikke noget, der ærgrer mig i den forstand. Det har været stramme vilkår for gennemførelsen af projektet, og forskellige ting der går, som man ikke lige havde planlagt. Det er en del af gamet, som jeg har været helt forberedt på fra starten,« siger den afgående direktør og tilføjer:

»Når vi kommer til juni 2022 forlader håndværkerne pladsen, og så betragter jeg som sådan byggeriet som afsluttet. Da jeg til den tid bliver 72, synes jeg, det er et meget passende tidspunkt at stoppe på. Jeg har været med i alle de processer, hvor vi fastanlægger udfordringen af hele det kæmpe byggeri, så jeg har ikke nogen ærgrelse i kroppen.«

Hospitalet i Aalborg Øst, der ventes at tage imod de første patienter i andet halvår 2023, har været ramt af gentagne forsinkelser og problemer.

Niels Uhrenfeldt afviser dog, at det har noget med pensionen at gøre.

»Det har været udfordrende og spændende i alle årene, men jeg kan ikke løbe fra, at det er et job, der har krævet mange arbejdstimer,« siger 71-årige Niels Uhrenfeldt.

B.T. har eksempelvis tidligere beskrevet udfordringerne med at finde den nødvendige økonomi til etableringen af en helikopterlandingspladsplads.

»Det er ingen hemmelighed, at der har været bump på vejen. Vi kommer ikke i mål til tiden i forhold til den oprindelige plan, der blev lagt, da de nye hospitaler blev politisk vedtaget,« siger regionsdirektør Christian Boel.

Siden kæmpebyggeriet gik i jorden tilbage i 2013, har det været planen at det hospitalet  – når det er helt færdigt  – skal rumme cirka 170.000 kvadratmeter.

Der er anden gang i denne uge, at en offentlig, aalborgensisk direktørstol skal have ny ejer efter et udfordrende forløb. B.T. har således også afsløret, at By- og Landskabsforvaltningen efter den omstridte og længe ventede advokatundersøgelse af kommunens udbygningsaftaler, skifter direktør.