Hvordan øger man arbejdsglæden og mindsker stressniveauet på en arbejdsplads?

Det korte og nemme svar er: Tag hundene med på arbejde!

Det mener Lotte Evers, hundeekspert hos Agria Dyreforsikring, i hvert fald på baggrund af en stor skandinavisk undersøgelse fra september 2022.

I den har man set på, hvilken indflydelse hunde har på et arbejdsklima – både for hundeejerne og deres kolleger – og resultaterne er efter sigende entydige: Der er kun fordele, skriver Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse.

Helt generelt synes hundeejerne nemlig, at det er rart at have deres hund med på job. Blandt de 400 adspurgte danske hundeejere angiver mere end halvdelen, at de bliver gladere, når de har hunden med på job.

Tilsvarende føler 20 procent sig mindre stressede. Hunden giver desuden anledning til mere kollegialt samvær og hyggelige gåture i frokostpausen.

Men det er ikke kun ejerne selv, der er positiv stemte overfor en såkaldt kontorhund. Kollegaerne er også positive.

43 procent angiver nemlig, at deres kolleger synes, at hunden er med til at skabe en god stemning på arbejdspladsen. 40 procent angiver, at kollegerne klapper og leger med hunden.

Og ifølge Lotte Evers er medbragte hunde på arbejdspladsen altså en nem måde at skabe et bedre arbejdsklima på.

»En nem måde at øge arbejdsglæden og mindske stress er at lukke hundene ind på arbejdspladsen. Det gavner både hundeejeren og kollegerne,« fortæller hun og understreger vigtigheden af ​​at vise hensyn til allergikere og de mennesker, der ikke sætter pris på hunde.

Tal fra Agria Dyreforsikring viser, at 15 procent af de danske hundeejere har mulighed for at tage deres hund med på job, og 10 procent benytter sig af muligheden.

I Sverige er det 18 procent, der tager hunden med på job, og i Norge er det hele 20 procent.