Børn klædt i nationaldragter tog imod kronprinsesse Mary, da hun ankom til GrønlandMalik og Parnuuna – begge på fire år – og lille Tea på to, var alle trukket i flotte grønlandske nationaldragter i anledning af en helt særlig gæst i deres integrerede daginstitution Sikkersoq i Nuuk.

Her fik børnene og deres kammerater besøg af kronprinsesse Mary, der er på Grønland for at deltage i en konference omkring vold i hjemmet.

Kronprinsessen fløj til Grønland i går morges, og dagens første stop var altså den Sikkersoq, der benytter Mary Fondens Fri for mobberi-projekt, der på grønlandsk har navnet ’Kammagiitta’.

»Jeg glæder mig utrolig meget til at sætte konferencen i gang og som altid til det dejlige gensyn med det grønlandske folk og den smukke grønlandske natur,« fortalte Kronprinsessen i en video, som Kongehuset har lagt op på sin Facebookside.

Efter Mary havde sagt farvel til børnene på institutionen, tog hun videre til krisecenteret i Nuuk, hvor hun talte med medarbejdere og beboere.

Holder åbningstale

I morgen afholdes konferencen ’Vold i hjemmet - et fælles ansvar’, hvor omkring 200 fagpersoner fra hele Grønland deltager. Siden mødes hun med kvinder, der har været udsat for vold.

Mary holder åbningstalen til konferencen og holder siden arbejdsmøder med NAKUUSAs Børneråd og Blå Kors.

Vold i hjemmet er et stort problem i Grønland, hvor hele 62 procent af voksne kvinder har været udsat for vold.

Problemet er dog stadig tabubelagt, men håbet er, at konferencen kan være med til at ændre det.

Kronprinsesse Mary rejser tilbage til Danmark igen onsdag.

HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen sammen med nogle af børnene der lige som Kronprinsessen har sat deres håndaftryk på billedet bag dem (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016)
HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen sammen med nogle af børnene der lige som Kronprinsessen har sat deres håndaftryk på billedet bag dem (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016) Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen har sat sit håndaftryk på billedet (på bamsens mave) for at vise at hun, sammen med børn og ansatte arbejder med Kammagiitta. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016)
HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen har sat sit håndaftryk på billedet (på bamsens mave) for at vise at hun, sammen med børn og ansatte arbejder med Kammagiitta. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016) Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen fotograferet imellem Naalakkersusisoq for uddannelse Nivi Olsen (tv) og borgmester Asii Chemnitz Narup. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016)
HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). Kronprinsessen fotograferet imellem Naalakkersusisoq for uddannelse Nivi Olsen (tv) og borgmester Asii Chemnitz Narup. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016) Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk hvor de arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). På vejen stoppede Kronprinsessen op for at hilse på nogle af de børn der var kommet for at få et glimt af Kronprinsessen.
HKH Kronprinsesse Mary besøger mandag d. 29 august 2016 børnehaven Sikkersoq i Nuuk hvor de arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). På vejen stoppede Kronprinsessen op for at hilse på nogle af de børn der var kommet for at få et glimt af Kronprinsessen. Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary, Mary Fonden, på vej på besøg i børnehaven Sikkersoq i Nuuk hvor de arbejder med fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi) På vejen stoppede prinsessen op fior at hilse på nogl af de børn der var kommet for at få et glimt af prinsessen.
HKH Kronprinsesse Mary, Mary Fonden, på vej på besøg i børnehaven Sikkersoq i Nuuk hvor de arbejder med fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi) På vejen stoppede prinsessen op fior at hilse på nogl af de børn der var kommet for at få et glimt af prinsessen. Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary bydes velkommen af Parnuuna på 4 år, Tea på 2 år og Malik på 4 år da hun ankommer til børnehaven Sikkersoq i Nuuk mandag d. 29 august 2016. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016)
HKH Kronprinsesse Mary bydes velkommen af Parnuuna på 4 år, Tea på 2 år og Malik på 4 år da hun ankommer til børnehaven Sikkersoq i Nuuk mandag d. 29 august 2016. Børnehaven arbejder med Mary Fondens projekt Kammagiitta (fri for mobberi). (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016) Foto: Ulrik Bang
Vis mere

HKH Kronprinsesse Mary besøger d. 29 august Nuuk i Grønland i forbindelse med hendes arbejde for Mary Fonden. HKH Kronprinsesse Mary, i Nuuk 2016. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016)
HKH Kronprinsesse Mary besøger d. 29 august Nuuk i Grønland i forbindelse med hendes arbejde for Mary Fonden. HKH Kronprinsesse Mary, i Nuuk 2016. (Foto: Ulrik Bang/Scanpix 2016) Foto: Ulrik Bang
Vis mere