En glad og afslappet kronprins Frederik fortsatte fredag festen på årets Smukfest. Her var han blandt andet backstage med rapgruppen Suspekt.

Dagen efter, at tronfølgeren til manges overraskelse gik på scenen under Nephews koncert, hvor han hjalp med at afgøre en konkurrence, fortsatte Frederik festen i bøgeskoven i Skanderborg, der i disse dage danner ramme om årets Smukfest. Fredag var Kronprinsen backstage med Albertslunddrengene fra Suspekt, og lod sig også fotografere med den legendariske danske rapgruppen Østkyst Hustlers. Det viser de to bands instagramprofiler.

Kronprins Frederik gik torsdag aften på scenen med Nephew. Fredag var han backstage med bandet Suspekt.
Kronprins Frederik gik torsdag aften på scenen med Nephew. Fredag var han backstage med bandet Suspekt. Foto: Kristian Dam Nygaard
Vis mere

Suspekt gav koncert på Smukfest omkring midnat fredag. På et billede fra bandets profil på Instagram ses tronarvingen sammen med komiker og radiovært Simon Jul, den amerikanske superstjerne Post Malone, som også spillede på Bøgescenen og de tre bandmedlemmer fra Suspekt: Emil Simonsen, Rune Rask og Andreas Duelund. De seks mænd blev foreviget lige bag ved Bøgescenen.

Flere har siden begejstret kommenteret billedet, som flere gange bliver kaldt både legendarisk og vanvittigt.

'Det der er det sygeste billede taget på dansk grund EVER!!,' skriver tv-vært og skuespiller Christopher Læssø blandt andet.

Østkyst Hustlers spillede fredag aften klokken 19 i P3-teltet og var tilsyneladende klar til at få et nyt bandmedlem i Kronprinsen. De kommenterer nemlig deres gruppeportræt med Kronprinsen med ordene: 'Hans kongelige højhed kronprins Frederik kunne accepteres uden audition.'

Efterfølgende har Nikolaj Peyk fra Østkyst Hustlers fortalt kort om episoden:

»Der er ikke så meget at fortælle om. Vi præsenterede os, tog et billede og han var flink,« oplyser han til B.T. lørdag.

Efter to dage med Smukfest kaldte de royale pligter for kronprins Frederik dog lørdag formiddag, hvor han var til stede ved VM i Sejlsport, som afholdes på havnen i Aarhus. Men selv om den kommende konge udelukkende har modtaget folkets hyldest siden sit stunt torsdag aften på scenen med Nephew, så ønskede Kronprinsen ikke at snakke om sine oplevelser under Smukfest, da B.T. mødte ham på havnen i Aarhus lørdag.

»Jeg vil hellere fortælle, hvordan det er at være her. For det er her, vi er nu. Det er et af de største stævner, vi nogensinde har afholdt i Danmark. Et VM for OL-klassen. Og det er det, vi er for nu. Så spørg om det, ellers går vi,« lød det fra Kronprins Frederik.

Kronprins Frederik gled af på B.T.s spørgsmål, men ville gerne tale om sejlsport med de resterende medier.
Kronprins Frederik gled af på B.T.s spørgsmål, men ville gerne tale om sejlsport med de resterende medier. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Kronprinsen er som bekendt en habil sejler selv og er ligeledes protektor for eventet, hvor han blandt andet skulle møde flere sejlere og uddele medaljer.